MEB'den flaş karar çıktı: Bu karar tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor... 8. ve 12. sınıf öğrencileri dikkat: Kaldırıldı!

MEB'den flaş karar çıktı: Bu karar tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor... 8. ve 12. sınıf öğrencileri dikkat: Kaldırıldı!

Milyonlarca LGS ve YKS adayını yakından ilgilendiren flaş karar. YÖK son dakika olarak açıklayarak kaldırıldığını duyurdu. Bu kadar tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor. 8. ve 12. sınıf öğrencileri dikkat! Bu konulardan muaf tutuldular. Sınava kısa bir süre kala açıkladılar. Peki 2023 YKS başvuruları ne zaman sona erecek? YKS ve LSG konuları neler? Hangi konulardan muaf olunacak? İşte detaylar...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) kısa bir süre kala peş peşe son dakika duyuruları gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen korkunç depremler sonrası sınav tarihleri herkes tarafından merak konusu oldu. Beklenen açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde YKS ve LGS konuları hakkında açıklamalarda bulunan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den sonra bir açıklamada YÖK'ten geldi. 8'inci ve 12'nci sınıflar dikkat. Yürürlükten kaldırıldı! MEB'den flaş karar. Peki 2023 YKS başvuruları son başvuru tarihi ne zaman? YKS ve LGS'de hangi konular yer alacak? İşte başvuru tarihleri...

8. VE 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ DİKKAT! MEB'DEN FLAŞ KARAR

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) YKS ile ilgili flaş bir karar aldı. Yapılan duyuruya göre, 17-18 Haziran'da yapılacak sınavda, üniversite adayları 12'nci sınıfın ikinci dönem müfredatından muaf tutulacak. YÖK'ün konuya ilişkin kararı ÖSYM’ye bildirilerek uygulamaya konuldu. Alınan kararın ise 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi ve depremin ortaöğretim öğrencilerinin üstündeki etkisi işaret edildi.

hjhjjhj-1.jpg

İKİNCİ DÖNEM KONULARI OLMAYACAK

Alınan kararda depremin etkisi büyük olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bilindiği üzere 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 45’inci maddesi uyarınca yükseköğretim kurumlarına giriş ve yerleştirme işlemleri, imkân ve fırsat eşitliğini sağlayacak tedbirleri de alarak Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yapılmaktadır.

Kurulumuz Kanun’un kendisine verdiği yetkiyi kullanmak suretiyle ülkemizde yaşanan bu olağanüstü şartları da göz önünde bulundurarak, ortaöğretim kurumlarında devam etmekte olan 12. sınıf ikinci dönemi öğrenimine ilişkin müfredattan öğrencilerimizi muaf tutarak 2023 YKS’de soru sorulmamasına karar vermiştir. Alınan karar ÖSYM’ye bildirilerek uygulamaya konulmuştur."

ghghhghg-6.jpg

2023 YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

ÖSYM’nin açıkladığı takvime göre YKS başvuru işlemleri 8-23 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrencilerin başvuru işlemlerini yoğunluk sebebiyle son gün olan 23 Mart Perşembe gününe bırakmaması tavsiye ediliyor.

hjhjhj-26.jpg

YKS ücret ödeme için son gün ise 24 Mart 2023 olarak belirlendi. Bu tarihten sonra yatırılan sınav ücreti dikkate alınmayacak. ÖSYM kılavuzunda yer alan bilgiye göre YKS başvuru tarihleri uzatılmayacak. Başvuru yapmayan öğrenciler için geç başvuru ekranı açılacak.

YKS BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

Üniversite sınavı başvuruları, ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile birlikte sınav başvurularını yapabilecek.

2023-YKS’ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Adaylar sınav ücreti olarak;

Sadece TYT’ye girecek adaylar 115,00 TL,

TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 230,00 TL,

TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 345,00 TL yatıracaklardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN