MEB'den milyonlarca öğrenci için flaş karar! Bu pazartesi başlıyor: İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat!

MEB'den milyonlarca öğrenci için flaş karar! Bu pazartesi başlıyor: İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat!

Kahramanmaraş'ta meydana gelerek 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan depremler nedeniyle afet bölgesinde eğitime ara verilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların açılacağı tarihi açıklayarak müjdeli haberi verdi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bini geride bırakırken 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremler nedeniyle afet bölgesinde eğitime ara verildi.

Deprem nedeniyle ara verilen okulların ne zaman açılacağı merak konusu olurken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, müjdeli haberi verdi.

PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR AÇILIYOR

Hatay’da AFAD Koordinasyon Merkezi’nde depremden etkilenen illerdeki eğitim ve öğretim durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Özer, 27 Mart pazartesi günü 4 ilde eğitimin kademi olarak başlayacağının müjdesini verdi.

Bakan Özer, Malatya'da Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Yazıhan, Darende ve Hekimhan ilçeleri, Adıyaman'da Kahta, Gerger, Sincik ve Samsat ilçeleri, Kahramanmaraş'ta Andırın ve Ekinözü ilçeleri, Hatay'da Yayladağ, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsus ilçelerinde eğitimin 27 Mart'ta başlayacağını açıkladı.

Bakan Özer, diğer illerde olduğu gibi söz konusu illerde de eğitimin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarda gerçekleştirileceğini belirtti.

Bakan Özer ayrıca, 8 ve 12. sınıflarla ilgili bir dizi kararlar aldıklarını belirterek bu kararların ikinci dönem konularının sınavlara dahil olmaması, destek kursları şeklinde olduğunu kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN