Melih Gökçek sosyal medyadaki paylaşımı gerçek sandı: Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulundu

ABB eski Başkanı Melih Gökçek, katıldığı programda "Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da 6 milyar dolarlık 'jelibon' rezervlerine rastlandı” şeklindeki paylaşımı gerçek sanarak canlı yayında anlattı. Gökçek, "Yeraltında 6 milyar dolarlık 'jelibon' bulunmuş. Bu ne anlama geliyor bilmiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı yeni açıkladı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu "Adana’da petrol rezervi bulundu" açıklaması sonrası Sözcü yazarı Murat Muratoğlu "Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık jelibon rezervlerine rastlandı" diye dalga geçen bir tweet atmıştı. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldığı televizyon programında bu paylaşımı gündeme getirdi.

Gökçek "Sadece Adana’da bulduğu 1 milyar. Adana’da yeni bir şey daha bulmuşlar. Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon bilmiyorum. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama gelmiyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya baktım. (Fake falan olmasın başkanım? sorusu üzerine) Hayır fake değil. Resmî şey. Arka arkaya bulunuyor" dedi.

Gökçek programda şöyle konuştu:

"Adana'da yeni bir şey daha bulmuşlar, bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini bilmiyorum itiraf edeyim, araştıracağım da bileyim. Çocuklar yer ya.. Ne demek jelibon bilmiyorum. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama geliyor bilmiyorum. Bugün medyaya bakın. Resmi olarak bulunuyor ve arka arkaya bulunmuş. Sayın Cumhurbaşkanı yeni açıkladı. "

Gökçek'in canlı yayındaki bu gafı sosyal medyayı salladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (54)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
54 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN