Memleket Partili Usluer: Seçim güvenliği için parmak boyası yeniden hayata geçirilmeli

Memleket Partili Usluer: Seçim güvenliği için parmak boyası yeniden hayata geçirilmeli

Memleket Partisi Genel Başkanvekili ve Parti Sözcüsü Usluer, “Biz Memleket Partisi olarak, ‘seçim güvenliği için parmak boyası yeniden hayata geçirilmeli’ diyerek bu konuyu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz'' açıklamasında bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkanvekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer, basın toplantısı düzenledi.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) seçim mevzuatında değişiklik öngören kanun teklifini ve ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendiren Usluer, şunları söyledi:

''BURADAN BİR DEMOKRATİKLEŞME ÖYKÜSÜ ÇIKMAZ''

“AK Parti ve MHP’nin ancak iki yılda hazırladıkları yasa geçen hafta Anayasa Komisyonu’na geldi. İki yılda hazırlanan 15 maddelik teklif (son iki madde yürürlük maddeleri) jet hızıyla, 17 saatlik bir maraton sonunda komisyonu geçti. Seçim güvenliği, seçim barajı, Anayasa’ya aykırılık tartışmaları Genel Kurul’da da devam edecek. Bu hafta Genel Kurul’a gelecek olan yasanın hafta sonundan önce bir ya da iki günde geçeceği kesin desek yanılmayız. Bu yasa tasarısında seçim barajını yüzde 7’ye indirmişler. Gelişmiş demokratik ülkelerde seçim barajı yüzde 3 ile 5 arasında. Yani yüzde 7’lik barajdan, buradan bir demokratikleşme öyküsü çıkmaz, çıkamaz. Peki yüzde 7’ye indirilen baraj kime yarar? Vallahi MHP dahil hiç kimseye yaramaz. O zaman niye? Bence ‘dostlar alışverişte görsün indirimi’ diyelim.

SEÇİM HİLELERİNE, MÜKERRER OY KULLANMAYA AÇIK

Cumhurbaşkanını seçim yasaklarından muaf tutmuşlar. Bilerek, isteyerek. Bizim vergilerimizle AK Parti’nin seçim propagandası yapılacak. Seçim hilelerine açık, mükerrer oy kullanımına açık. Hukukun genel ilkelerine, demokratik hukuk devletinin gereklerine aykırı. Muhalefetin ittifaklara odaklanmış siyaset tarzını bozacak bir siyaset mühendisliği de cabası. Biz Memleket Partisi olarak, ‘seçim güvenliği için parmak boyası yeniden hayata geçirilmeli’ diyerek bu konuyu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

AÇLIK SINIRI 4 BİN 927 TL’YE YÜKSELDİ

Türk-İş'in hesaplamasına göre 4 kişilik ailenin açlık sınırı 4 bin 927 TL'ye, yoksulluk sınırı 16 bin 52 TL'ye çıktı. Yıllık enflasyon ise yüzde 76,39'a yükseldi. Asgari ücret, yılın üçüncü ayında yerlerde gezmeye başladı. Şimdiden açlık sınırı, asgari ücretin 675 TL üzerine çıktı. Bakınız; bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ aylık 6 bin 473 TL’ye yükseldi. Bu ay asgari ücretle çalışan bir bekârın açlık sınırı ise 2 bin 220 TL olarak kaydedildi.

AK PARTİ’NİN ARTIK ANLATACAK HİKAYESİ KALMADI

AK Parti’nin artık anlatacak hikayesi, söyleyecek sözü kalmadı. En tepeden en aşağı heyecan yok, söylenecek söz yok. AKP Genel Merkezi’nden ‘Daha yeni başlıyoruz’ gibi, Maliye Bakanı’ndan ‘Korkmayın, TL en düşük değerinde, daha fenası olmaz’ gibi seçme saçmalara gülelim mi, ağlayalım mı bilemiyoruz.

BU İKTİDARDAN EKONOMİDE KAPSAMLI ÇÖZÜM BEKLEMEYELİM

Akaryakıt fiyatlarında artış devam ediyor. Ankara’da trafik yoğunluğunda hissedilir bir azalma var. İnsanlar evlerinden dışarı çıkamıyorlar. Bakın, şubat ayında benzinde fiyat artışı yüzde 11,17, motorinde ise yüzde 12,03. Mart ayında bu artışlar benzinde yüzde 25,96, motorinde yüzde 37,07’e ulaştı. TÜFE yüzde 54,4, ÜFE yüzde 105. Önümüzdeki aydan itibaren taşımacılığa bağlı her ürün bu zamlardan nasibini alacak. Ulaşım fiyatları o denli arttı ki öğrenciler bulundukları şehirden evlerine gidemiyorlar. Çare seçim şüphesiz. Ama seçime 14 ay var. Bu süreçte bu iktidardan ekonomide kapsamlı çözüm ya da reformlar beklemeyelim.”

ERDOĞAN’IN SAĞLIK REÇETESİNİN MALİYETİ 687 TL

Vatandaş günü atlatmayı, gece ısınmayı kara kara düşünürken; Ramazan’ı, boş tabaklı iftarları düşünürken Cumhurbaşkanı uykudan önce sağlık reçetesini önerdi: Manda yoğurdu, Medine hurması, kestane balı, yulaf ezmesi. Sıkı durun. Bu reçetenin maliyeti tamı tamına 687 TL. Yerseniz, buyurun buradan diyelim.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN