Memur olmak isteyenler dikkat! O iller için ÖSYM'den flaş KPSS kararı!

Memur olmak isteyenler dikkat! O iller için ÖSYM'den flaş KPSS kararı!

Deprem bölgesindekiler KPSS ücretinden muaf olacak. İşte detaylar...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Sivas-Gürün il/ilçelerinde ikamet eden veya 6 Şubat 2023 tarihli depremde bu bölgelerde ikamet eden adaylardan KPSS sınavı ve başvuru hizmeti ücreti alınmayacağını açıkladı.

ÖSYM Başkanlığı, 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 3 milyon 498 bin 18 adayın başvurduğunu açıklamış ve OHAL kapsamına alınan illerde sınava girecek adaylardan sınav ücreti alınmayacağını duyurmuştu.

ösym kpss

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, OHAL il/ilçelerinde ikamet eden veya 6 Şubat 2023 tarihli depremde bu bölgelerde ikamet eden adaylardan KPSS sınavı ve başvuru hizmeti ücreti alınmayacağını açıkladı.

Bu önemli açıklama, deprem bölgelerinde yaşayan adaylara destek olmak amacıyla yapıldı. ÖSYM Başkanı, bu bölgelerde yaşayan veya depremde etkilenen adayların KPSS sınavına ve başvuru işlemlerine ücretsiz olarak katılabileceklerini duyurdu.

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Sivas-Gürün il/ilçelerinde ikamet eden adaylar için KPSS sınavı ve başvuru hizmeti ücretinin alınmaması, bu bölgelerde yaşayan adayların sınav sürecinde mali bir yük altında kalmamasını sağlamayı hedeflemektedir.

Bu karar, depremzedelerin sınavlara erişimini kolaylaştırma ve maddi açıdan destek olma amacını taşımaktadır. ÖSYM, bu bölgelerde yaşayan adayların eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri ve geleceklerini planlamaları için gerekli olan sınav imkanını ücretsiz olarak sunarak bir adım atmaktadır.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un bu açıklaması, deprem bölgelerindeki adaylara umut ve motivasyon sağlamaktadır. Ücretsiz olarak KPSS sınavına katılabilecek olan adaylar, geleceğe dair hedeflerine ulaşmak için engelleri aşma konusunda desteklenmiş olacaklardır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN