Memur ve emekliye bayram erken geldi! Yüzde 30 zam resmen cepte... Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu

Memur ve emekliye bayram erken geldi! Yüzde 30 zam resmen cepte... Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu

Gündemde en çok tartışılan konular arasında yer alan memur ve emekli zamları resmen onaylandı. Memur ve emekli maaşlarına yapılan %30'luk zam Resmi Gazete’de yayınlandı. İşte emekli ve memur zamları hakkında merak edilen detaylar…

Gündemdeki tartışmalı konular arasında yer alan memur ve emekli zamları geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 2023 yılında emekli zamlarına %30 zam verilmesi kararına varılırken karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Kararın yayınlanması ile birlikte emekli ve memur zamlarına Ocak ayında maaşlara yansıtılacağı duyuruldu. En düşük emekli maaşı 5500 TL olurken memurlar da Ocak ayında zamlı oranlarda maaşlarını alacak. İşte emekli ve memur zamları hakkında merak edilen detaylar…


KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI


Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak %30'luk zam oranını içeren kanun resmen yayınlandı.

para-koymak-001.jpg
ZAMLI MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?


Resmi Gazete’de yayınlanan karar sonrasında emekli ve memurlar maaş oranları hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Karar doğrultusunda %30 oranında zam yapılacağı kesinleşirken Ocak ayında itibaren en düşük emekli maaşı 5.500 TL olarak hesaplara yatırılacak. 2022 yılında ise en düşük emekli maaşı 3500 TL olarak ödendi.


15 OCAK'TA ZAMLI MAAŞLAR YATIRILACAK MI?


Hükümet tarafından yapılan açıklama kapsamında memur ve emekli maaşlarına %30 zam yapılması kararına varıldı. Vatandaşlar zamlı maaşların 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren yatırılıp yatırılmayacak hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Konu hakkındaki açıklamalar Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan geldi.


Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen bilişim sistemi aracılığıyla 210 kamu dairesinde yaklaşık olarak çalışan 2.9 milyon kamu görevlisi için elektronik ortamda ödeme yapılacağı belirtildi.

para-para.jpg


Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen müjdenin %30 olarak meclis kurulunda kabul edildiği söylenirken refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zamların ise hızlı bir şekilde hesaplara yatırılacağı belirtildi. Refah payı için düzenlemelerin devam ettiğini belirten Bakanlık, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:


“Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte yüzde 13,52 oranında ilave zam ve 1 Ocak-14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN