Meral Akşener'den iktidara 'küçük esnaf' çağrısı

Meral Akşener'den iktidara 'küçük esnaf' çağrısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte, Dudullu Metro Hattı Kayışdağı Durağı ve Depo sahasında incelemelerde bulundu. Akşener metro istasyonları ile ilgili konuşurken'1,5 milyar lira para harcanmış, ondan sonra bir buçuk yıl durmuş. Gömmüşsün parayı kardeşim, yürü ondan sonra üzerinde' diyerek eleştirdi. Akşener ayrıca hükümetin esnafları zor durumda bıraktığını da söyleyerek 'çok başından bu düğme yanlış iliklendi' dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kadıköy Kurbağalıdere, Dudullu Metro Hattı Kayışdağı Durağı ve Depo sahasında incelemelerde bulundu. 

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, gazetecilerin soru yöneltmek istemesi üzerine, "Bugün gündemimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın İstanbul’a dair yaptığı projeler, hizmetler. Hem ben, hem de milletvekili arkadaşlarımız, sayın başkanın davetiyle buraya geldik. Dolayısıyla mutlaka siyasi, gündelik siyasi pek çok sorunuz var. Ama bu, gördüğümüz göreceğimiz hizmetlerin gölgelenmesine sebep olur. Onun için proje dışı bir şey konuşmayacağım. Yani vatandaşımızın ilgisinin bilgisinin olması gereken alanlar buraları" dedi.

imamoglu-aksener.jpg

"BİRİ 1.5 MİLYAR LİRA HARCAMIŞ"

Akşener, TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in, çok büyük bir mağduriyet içinde olduğunu ifade ettiği küçük esnafın Ramazan Bayramı alışverişi için açılması önerisiyle ilgili soruya ise şu karşılığı verdi:

"Esnaf konusu çok başından bu yana yanlış yönetildi. Metro istasyonları ile ilgili konuşurken bir 1,5 milyar lira para harcanmış, ondan sonra bir buçuk yıl durmuş. Gömmüşsün parayı kardeşim, yürü ondan sonra üzerinde. Öncelik sıralamaları farklı. Bu nedenle de esnafın diyelim ki kapattınız... Başından bu yana söylediğimiz bir şey var; 'Geliri olmayan ailelere kişi başına 500 lira verin, harcasınlar ki; acil ihtiyaçlarını karşılasınlar. Esnafa özellikle devletin, vakıfların kiracısı olanların kiralarını kaldırın, stopajlarını sıfırlayın, adam başı çalıştırdıkları insan başı 10 bin lira, bir yıl ödemesiz, faizsiz kredi verin hareketlensin' dedik. Bunları kös dinlediler. Gelinen nokta budur. Şimdi Bendevi Palandöken elbette bu işi en iyi bilenlerinden birisi. Başkanın önerisine bizim, siyasilerin destek olması düşer. Ama çok başından bu düğme yanlış iliklendi."

meral-aksener-imamolu.jpg

ÖNCELİK SIRALAMASININ BAŞKA OLDUĞU ORTAYA ÇIKIYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte, önceki yönetimin kaynak yetersizliğinden durdurduğu ve yaklaşık 1,5 yıl sonra yeniden çalışmaların başlatıldığı Dudullu Metro Hattı Kayışdağı Durağı'nda incelemelerde bulundu. İmamoğlu, kaynak bulunmadan, süreç tamamlanmadan bu işlere girilmiş olmasının böyle dev bir projede bir buçuk yıla yakın durmaya sebep oluyor. Orada zaman kaybı, maliyet kaybı harcadığınız paraya ödediğiniz faizin kaybı, üst üste koyduğunuzda bu tür sıkıntılar doğuyor" dedi. Meral Akşener de "Yani öncelik sıralamaları başkaymış o çıkıyor ortaya, hizmetten ziyade" ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İBB Başkanı İmamoğlu'nun daveti üzerine bugün Dudullu-Bostancı Metro hattında incelemelerde bulundu. Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkök, önceki yönetim döneminde kaynak yetersizliği nedeniyle 16-17 ay çalışmaların durduğu metro hattı, istasyon ve peyzaj çalışmaları hakkında detaylı bilgi aktardı. Ekrem İmamoğlu da çalışmalar tamamlandığında aynı zamanda olağanüstü bir yeşil alanı devreye sokmuş olacaklarını söyledi. İmamoğlu, "Bir boyutu da 3 raylı sistemle buluşup denize iniyor olması. Yukarıdaki nüfusu burada Marmara Denizi ile buluşturup, buradaki iskeleyi güçlendirip buradan da deniz yollarıyla İstanbul’un başka alanlarına geçiş imkanı sağlıyoruz. Böylece deniz yollarının ciddi anlamda kullanımına katkı sağlanacak" dedi.

meral-aksener.jpg

"İLAVE KAYNAK BULMAK ÇOK ZOR"

Ekrem İmamoğlu, kaynak bulunmadan, süreç tamamlanmadan metro gibi büyük işlere girilmiş olmasının böyle dev bir projede bir buçuk yıla yakın durmaya sebep olduğunu söyledi. İmamoğlu, "Orada zaman kaybı, maliyet kaybı harcadığınız paraya ödediğiniz faizin kaybı, üst üste koyduğunuzda bu tür sıkıntılar doğuyor. Şu an bizim 10 metronun 10'unda da en önemli odak noktası o. Ama şimdi böyle kaynakları oluşturuyoruz. Bir de genel başkanım bu tür projelerde bir projeye sonradan ilave kaynak bulmak baştan daha zor" diye konuştu.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener de "Yani öncelik sıralamaları başkaymış o çıkıyor ortaya, hizmetten ziyade" dedi.

meral-aksener-istanbul.jpg

"YÖNETİME GELDİĞİMİZDEN BERİ BİZİ EN ÇOK ÜZEN PROJE"

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanımız Pelin Alpkök de yaptığı sunumda, burasının 14.3 kilometre uzunluğunda, 13 tane istasyonu olan Anadolu Yakası’nın inşaatı devam eden en önemli projesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy, Sultanbeyliği, Kadıköy, Kartal, Kaynarca, Marmarayla ve deniz yolları ile bir entegrasyonumuz var. Yönetime geldiğimizden beri bizi en çok üzen projedir bu. Ekrem Başkanımız da bu konuda bize çok destek verdi. Çünkü proje 1.6 milyar liralık kredisini bitirmiş ve durmuştu yüzde 60 mertebesinde. Aşağıda tünelleri bitirilmiş hemen hemen oraya 1.6 milyar yatırım yapılmış ve aylarca durmuş bir projeydi. Biz bunu hızlıca kredilendirmek için yatırım programına aldık. Daha sonra bunu kredi bulana kadar hiç durmasın diye daha fazla öz kaynaktan fonlamaya başladık. Zaten hikayesini birazdan anlatacağım. Çok şık bir istasyon tasarımımız var. Doğal ışık var. Seramikleri döşemeye başladık. Tüm merdiven imalatlarını yaptık.

Çalışmaların durması 16-17 aya tekabül ediyor. Parasızlıktan dolayı durdurmuşlardı. Hazirandan itibaren biz buraya çok yoğun bir şekilde başladık. İnce işlerE, elektromekaniklere devam ediyoruz. Sinyal kısmına da ağustosta başlatıp önümüzdeki sene haziran-temmuz gibi  hattımızı devreye almak istiyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN