Merkez Bankası kararı sonrası ekonomistler paylaştı! Alaattin Aktaş, Tunç Şatıroğlu, Şenol Babuşçu... "Son durağa gelindi"

Merkez Bankası kararı sonrası ekonomistler paylaştı! Alaattin Aktaş, Tunç Şatıroğlu, Şenol Babuşçu... "Son durağa gelindi"

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında yeni politika faizi açıklandı. Faiz kararından sonra ünlü ekonomistler tek tek yorumlarını paylaştı. İşte ekonomistlerin yorumları…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında ocak ayı faiz kararı açıklandı ve politika faizinde 250 baz puan artışa gidilerek yüzde 45’e çıkarıldı. Faiz kararının açıklanmasının ardından ise ekonomistler yorumlarını sosyal medya hesaplarından paylaştı…

yeni-proje-30.jpg

EKONOMİSTLERDEN YORUM GECİKMEDİ

Aralık ayında yılın son toplantısını yapan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,5'e yükseltmişti. 2024 yılının ilk ayında ise yine 250 baz puan artışa gidilerek politika faizi yüzde 45’e çıkarıldı. Bu kararın ardından ekonomistler de yorumlarını paylaştı. Halk TV’de yer alan habere göre, Ekonomist İris Cibre sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "TCMB "Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarında başlayan sınırlı iyileşmenin devam ettiğini değerlendirmektedir" açıklamasını yaparak şu yorumda bulundu:

“TCMB:

"politika faizinin mevcut seviyesinin aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sürdürüleceği değerlendirildi

Enflasyon görünümü üzerinde belirgin ve kalıcı riskler oluşması durumunda ise parasal sıkılık gözden geçirilecektir"

45% te kalınacağı anlaşıldı

Bu metin yeterince şahin değil.

İzin 45% imiş

Hayırlı olsun...”

yeni-proje-31.jpg

BİR DİĞER YORUM ALAATTİN AKTAŞ VE ALTUĞ ÖZASLAN’DAN

Alaattin Aktaş ise "Merkez Bankası: "45 son durak!" paylaşımını yaparken, Altuğ Özaslan ise "Enflasyon görünümü üzerinde belirgin ve kalıcı riskler oluşması durumunda ise parasal sıkılık gözden geçirilecektir. Yani enflasyonist riskler yukarı yönlü gelişirse verilere odaklı olarak ek faiz artışına kapı açık deniliyor" dedi.

yeni-proje-32.jpg

ŞENOL BABUŞÇU VE TUNÇ ŞATIROĞLU

Şenol Babuşçu "TCMB 250 baz puan artırdı. Beklentilere paralel politika faizini %45'e çıkardı" derken, Tunç Şatıroğlu ise şunları söyledi:

"Enflasyon lobisi kazandı. Maalesef hem artış az olmuştur hem de verilen mesaj şahin olmamıştır. TCMB'nin bu şartlarda yıl sonunda zaten %36 olarak yukarı revize etmiş olduğu hedefine ulaşabileceğini düşünmüyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN