Mersin, Adana, Antalya... Korkutan olay geliyor! Meteoroloji tarih verdi...

Mersin, Adana, Antalya... Korkutan olay geliyor! Meteoroloji tarih verdi...

Eylül aylarının da sıcak geçmesiyle birlikte yeni hava olayları da gündeme geldi. Antalya, Mersin, Adana için uyarı verildi! O tarihte evden dışarı çıkmayın! Yer ile gök birleşecek...

Türkiye'de yaz ayları mevsim normallerinin üstünde sıcaklıkla adeta kavruldu. Eylül ayında ise yine sıcak havalar etkisini gösteriyor. Meteoroloji ise Antalya, Mersin ve Adana için uyarıda bulundu.

AKDENİZ SICAKLIĞI ARTIYOR

2-011.jpg

Meteoroloji verilerine göre Akdeniz suyunun sıcaklığının 27-30 derece aralığında olduğu belirtildi. Daha öncesinde rekor deniz sıcaklığı İzmir'de 32.7 derece ile kaydedilmişti.

KASIRGA TÜRKİYE'Yİ ETKİLEYEBİLİR

1-020.jpg​​​​​​​

Deniz sıcaklığının artmasıyla birlikte kasırga tehlikesi de Türkiye kıyılarını tehdit ediyor. Akdeniz Kasırgası olarak adlandırılan bu kasırganın o tarihlerde ülkemizi etkileyeceği yönünde meteorolojik veriler bulunuyor. Özellikle Akdeniz'e kıyısı olan Antalya, Mersin ve Adana gibi illerin kıyısında kasırga görülebilir.

O TARİHLERE DİKKAT!

adsiz.png

Eski adı Twitter olan X hesabında meteoroloji takibi yapan Hava Forum sayfası o tarihe dikkat çekerek, " Kasırgalar sıcak denize bayılır. Sıcak sudan beslenir. Akdeniz bu sezon adeta yanıyor. Deniz suyu sıcaklıkları 27-30 derecelerde. Modeller bir Akdeniz Kasırgası tahmini yapıyor. Hatta bu senaryolardan biri 11-12 Eylül civarı Mersin-Adana gözüküyor. Şu an belirsiz, takipteyiz..." paylaşımında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN