Bu meslek gruplarına büyük fırsat! Aylık 147 bin TL maaş ile 85 bin personel alımı yapılacak

Bu meslek gruplarına büyük fırsat! Aylık 147 bin TL maaş ile 85 bin personel alımı yapılacak

Birçok farklı meslek grubu bulunurken bu mesleğe gönül vermiş olanlar şans turnayı gözünden vuruyor. Ayda 147.000 TL maaş ile 185.000 personel alımı yapılacağı duyuruldu. İşte personel alım detayları…

Dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahip olan İsviçre, dünyanın dört bir yanında personelleri bünyesinde topluyor. Ayda 147.000 kazanmayı kim istemez ki? İsviçre tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 85.000 personel alımı yapılacağı belirtildi. Kişi başına düşen milli gelir ve birçok insanın gelişmişlik endeksini zirveye taşıyan İsviçre genç nüfus ve işçi problemi için yabancı ülkelerde çözüm aramaya başladı. İşte personel alım detayları…

85.000 ALIM YAPILACAK

2024 yılı içerisinde ilk etapta 85.000 personelin istihdamı sağlanacağı belirtildi. Türkiye'nin de yer aldığı doğu Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden istihdam sağlanması amaçlanıyor. Geniş bir maaş kriteri bulunan İsviçre ülke genelinde tek tip bir asgari ücret sistemine göre ödeme yapmaktadır. Bu kapsamda kantonlar arasında belirlenen en düşük asgari ücret anlık olarak 147.494 TL'ye denk geliyor. Ülkede aylık asgari ücret 4.160 CHF olarak dikkat çekmekte.

isvicre-personel-alimlari.jpg

85.000 personele farklı rakamlarda ücret ödese bile en düşük ücret 147.000 TL olacak. Mesleklerin zorluğu ve aranan çalışan nitelikleri doğrultusunda maaş skalası da 230.000 TL'nin üzerine kadar yükseliyor. Pandeminin ardından nitelikli iş gücü bulmakta zorlanan Avrupa ülkeleri İsviçre'de olduğu gibi benzer iş programları ile farklı ülkelerden personel arayışına devam etmektedir.

HANGİ MESLEKLERDEN ALIM YAPILACAK?

İsviçre tarafından yapılan açıklama doğrultusunda doktor, hemşire, yaşlı bakımı hasta görevlileri için ayrılmış kadroların bulunduğu belirtildi. Ülke yetkilileri savaş nedeniyle Rusya ve Ukrayna'dan kaçarak İsviçre'ye gelen kişilerin nitelik bakımından sağlık sektöründeki eksikliği gideremediğini aktardı.

hemsire.jpg

İsviçre'de 85.000 nitelikli işçi eksikliğini tamamlamak amacıyla ilanların açıldığı belirtilirken bu rakamın Yıl sonuna kadar 365.000 kişiye çıkarılabileceği belirtildi. İsviçre'de çalışma fırsatından yararlanmak isteyen kişiler DynaJobs veya Adecco gibi kurumlara başvuruda bulunabilmektedir.

EN ÖNEMLİ ŞART DAVET

İsviçre'de çalışmak için en önemli şartlardan biri de davet almaktır. Davet alabilmek için dil yeterliliği ile birlikte kendi geçimini sağlayabilecek gelir durumu ve ikamet edebileceği bir ev olması gerekiyor.

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olarak karşımıza çıkan İsviçre'nin saatlik asgari ücreti ise 23 İsviçre frangı olmaktadır. Bu rakam aylık 4.160 İsviçre frangı olarak belirtilirken bu da saatlik olarak 815 TL'ye aylık olarak da 147.000 TL'nin üzerinde bir tutara denk gelmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN