Meteoroloji o günü işaret etti: Tüm yurtta sağanak alarmı!

Meteoroloji o günü işaret etti: Tüm yurtta sağanak alarmı!

Hava durumuna ilişkin son değerlendirmelerini paylaşan Meteoroloji, pazartesi gününü işaret ederek, kuvvetli sağanak yağışın tüm yurtta etkili olacağını ve sonraki günlerde de bu tablonun süreceğini bildirdi. Bu sebeple oluşabilecek olumsuzluklara karşı ise tedbirli olma çağrısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, (Bolu Hariç) Karadeniz bölgesi, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Edirne, Afyonkarahisar ve Ankara çevreleri ile Konya ve Kahramanmaraş'ın kuzey ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; bu akşam ve gece saatlerinde Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize, Artvin kıyıları, Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş ile Diyarbakır ve Batman'ın kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olması olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

8 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-003.jpg

9 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

1-004.jpg

10 NİSAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-005.jpg

11 NİSAN 2023 SALI GÜNÜ

1-006.jpg

12 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-007.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN