Meteoroloji tüm illeri uyardı! Kar yağışları Türkiye'yi de vuracak! Bir anda ortalık buz kesecek

Meteoroloji tüm illeri uyardı! Kar yağışları Türkiye'yi de vuracak! Bir anda ortalık  buz kesecek

Sıcak geçen birkaç günün ardından yağışlı havalarda yeniden Türkiye'yi vuracak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü şiddetli yağışlar için tüm Türkiye'ye uyardı. Nisan ayına günler kala uzmanlar da hava durumu raporlarını yayınladı. Kar yağışları tüm Türkiye'yi donduracak. İşte güncel hava durumu tahminleri…

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava görülürken Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Adana'nın kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği belirtirdi.Sıcaklıklar yurdun kuzeydoğusunda mevsim normallerinde seyrederken diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde bir hava sıcaklığı görülecek. Rüzgarın kuzeyde doğu ve güneydoğu yönlerinden hafif ve ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülebileceği belirtilirken Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesine karşı uyarı yapıldı. İşte güncel hava durumu tahminleri…


YAĞIŞLAR YURDU TERK EDİYOR

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, ve Erzurum’da havaların yağışlı olduğu belirtildi. Sıcaklıkların ortalamada yer aldığı vurgulanırken bugün ve yarın sabah İstanbul'da yağmur görüleceği aktarıldı. Yarından sonra yağışların yurdu terk edeceği belirtilirken kar yağışlarının görüleceği aktarıldı.

yagis-1.jpg
Meteoroloji tarafından yayınlanan orta ve uzun vadeli tahmin haritasında kar yağışlarının başlayacağı görüldü. Yayınlanan haritada mor renklerin kar yağışı olduğu ifade edilirken 29 Mart Çarşamba günü İstanbul'da kar havası olduğu aktarıldı.

hava-yagisli.jpg
MARMARA BÖLGESİ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

kar-yagisi-2.jpg

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş'ın batısı ve Hatay'ın batı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

kar-yagisi-3.jpg

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin(Sivas hariç) sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

yagmur-yagisi-1.jpg

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, Erzurum çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

yagis.jpg

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN