Meteoroloji uyardı: Sıcak havaya aldanmayın

Meteoroloji uyardı: Sıcak havaya aldanmayın

Meteoroloji'nin son verilerine göre, ülke genelinde güneşli hava hakim olurken doğu illerinde öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Aynı zamanda yurdun doğusunda toz taşınımı uyarısı yapan uzmanlar, batıda ise sabah ve gece saatlerinde sis ve pus görüleceğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde sıcak hava hakim olurken kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Van ve Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğu ilçelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Salı günü başlayacak olan yağışlar Cuma gününe kadar sürecek. Sıcaklıkların ise batıya göre 4-5 derece düşeceği kaydedildi.

Gece ve sabah saatlerinde ise Marmara'nın güneyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'de yer yer pus ve sis etkili olacak. Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer toz taşınımı olacağı belirtildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Van ve Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞA DİKKAT

Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu raporuna bakıldığında kuvvetli sağanak salı günü Trakya ve Doğu Anadolu'da başlayıp, çarşamba, perşembe ve cuma günü etkisini arttırarak tüm yurtta etkili olacak.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HARİTASI

1.png2.png3.png4.png5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN