3600 Ek Göstergeye 11 Meslek Daha Katıldı! İşte Ek Gösterge Sonrası Emekli Maaşlarına Dair Sevindiren Zam Artışı

3600 Ek Göstergeye 11 Meslek Daha Katıldı! İşte Ek Gösterge Sonrası Emekli Maaşlarına Dair Sevindiren Zam Artışı

Emekli ve Memur maaşları ne kadar artacak? 2022 emekli memur maaş zammı ne kadar? gibi sorular ne çok merak edilenler arasında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Veda Bilgin'den geçtiğimiz günlerde emeklilere müjdeli haberi verdi. 3600 ek göstergeyi merak eden milyonlara kamu görevlisi için yeni düzenlemeler yolda. Yeni düzenlemeye göre 3600 ek göstergeye 11 iş kolu daha eklenecek. İşte emekli ve memur maaşlarına ilişkin son dakika gelişmeler.

Milyonlarca kamu emeklisini ve çalışanını ilgilendiren 3600 ek göstergeye ilişkin yeni detaylar oraya çıktı. Polis hemşire ve öğretmenleri kapsayan 3600 ek gösterge için düğmeye basan hükümet yeni düzenlemelere gitti. 4 iş kolunun yararlanacağı 3600 ek göstergeye 11 iş kolu daha eklendi. 11 Kamu kolundan emeklinin olanların maaşlarında ciddi bir düzenleme geliyor. Buna göre yüzde 25 artacak olan emekli aylığına 1500 lira eklenecek. İşte 3600 ek göstergeye dair son dakika detayları.

prag.jpg

EMEKLİ ÖĞRETMEN AYLIĞI 7500 LİRA OLACAK

Sabah'ın haberine göre Emeklilere ilişkin ek göstergenin 2200'den 3600'e yükselmesi durumunda emekli maaşlarında ciddi artış olacak. Kamuda 11 sendika koluna da ek göstergenin geleceği belirtilirken. emekli maaşı artışında 4 kriter dikkate alınacak. Polis, hemşire, öğretmen, din görevlisi gibi mesleklere yapılacak 3600 ek göstergeye 11 iş kolunu daha katıldı. Yapılacak düzenlemede hemşire ile il sağlık müdürü ve polis ile emniyet müdür statü farkları gözetletip artış onara göre ayarlanacak. Bu düzenlemeye göre 6 bin lira emekli maaşı alan bir öğretmen emeklisi 1500 artışla 7500 lira alacak.

EK GÖSTERGEYLE MAAŞLARDA YÜZDE 25 ARTIŞ

Maaşların belirlenmesi 4 madde ile ayarlanacak. Bunlar sırayla; hiyerarşi, unvan, sorumluluk ve görevin önemi. Buna göre kariyer mesleklere 600-800 puan eklenecek, şube müdürleri, daire başkanları meslek hiyerarşisine göre gösterge alacak. Düzenleme ile 2200'den 3600'e yükselecek olan gösterge ile maaşlar yüzde 25 artmış olacak.

erdap.jpg

4 HİZMET KOLUNA YENİLERİ DE EKLENDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Veda Bilgin 3600 ek gösterge için yaptığı açıklamada öğretmen ve polislerin yer aldığı 4 hizmet koluna kamu avukatları, il müdürleri, müftüleri gibi bazı statü gruplarında eklenecek. Yani 4 meslek dışında avukatlar, yöneticiler, teknik hizmet, genel idare sınıfı, gibi ek göstergesi olmayan personellerde katılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN