Asgari Ücret Zammında Ezber Bozuldu! Hükümetle Görüşecek İşverenden Asgari Ücret Zammına Yeşil Işık

Asgari Ücret Zammında Ezber Bozuldu! Hükümetle Görüşecek İşverenden Asgari Ücret Zammına Yeşil Işık

Yüksek enflasyondan dolayı memur ve emekli maaşlarında güncellemeye giden hükümetin asgari ücrete ilişkin ne yapacağı da merak konusu oldu. Temmuz ayında asgari ücrete ikinci zam yapılacağı dedikoduları ortalıkta dolaşırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise asgari ücretin yine yıl sonunda hesaplanacağını belirtti. Asgari ücret zammı muammaya dönerken bir çıkışta Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nden (TÜSİAD) geldi. İşte milyonlarca asgari ücretliyi sevindirecek hamle

Temmuz ayında asgari ücrete zam tartışmaları devam ederken, bu tartışmalar için TÜSİAD'ta devreye girdi. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'ın yaptığı açıklamada "Türkiye’de çok önemli bir yetenek havuzu var ve biz bunu kaybetme lüksüne sahip değiliz" dedi. İşte asgari ücret zammına ilişkin yeni gelişmeler.

isveren.jpg

ASGARİ ÜCRETE YENİDEN YEŞİL IŞIK

Asgari ücret zammına ilişkin tartışmalara TÜSİAD'ta katıldı. Bakan Vedat Bilgin'i açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da asgari ücrete ilişkin zam yapılmayacağını söylemesiyle tartışmalar son bulmuştu. Milyonlarca asgari ücretli bu duruma üzülürken TÜSİAD'tan son dakika hamlesi geldi. Asgari ücret zammına ilişkin yeşil ışık yakan işverenlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, yaptığı açıklama ile asgari ücret tartışmalarını tekrar gündeme getirdi. Turan "Biz gençlerin hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir ortam oluşturmak durumundayız. Türkiye’de çok önemli bir yetenek havuzu var ve biz bunu kaybetme lüksüne sahip değiliz" diye konuştu.

tis.jpg

İŞVEREN ZAM İÇİN HÜKÜMETLE GÖRÜŞECEK

Asgari ücret için hükümetle görüşeceklerini belirten Turan şunları kaydetti:

"Bazı işverenler Türkiye’de geçtiğimiz Ağustos ve Eylül aylarında çalışanların gelirlerine dair özel uygulamalar yaptılar. Eğer iş dünyasında başarı istiyorsak çalışanların enflasyona ezdirilmediği bir ortamı tesis etmek durumundayız. Yüzde 60’ın üzerinde bir enflasyon ortamında ne yapılması gerekiyorsa asgari ücret zammı için o yapılmalıdır. Biz bu konuda hükümetle görüşmeyi düşünüyoruz."

FAİZ VE ENFLASYON ÜZERİNDEN İŞ DÜNYASINA DEĞİNDİ

Türkiye'de yaşanan enflasyona da dikkat çeken Turan, faiz üzerinden iş dünyasını değerlendirdi. Turan" Özel şirketler faizlerin düşmesini talep ederler" diyerek "İş dünyasının ucuz ve sürdürülebilir bir finansman erişimi olmalıdır. Büyüme uğruna enflasyon ile mücadeleyi bir kenara bırakamayız. Önceliğimiz enflasyonla mücadele olmalı. Diğer meselelerimizi onun ardından sıralamalıyız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN