Son Yılların En Büyük Dolar Rekoru Geliyor! İşte İslam Memiş'ten Dudak Isırtan Dolar Seviyesi

Son Yılların En Büyük Dolar Rekoru Geliyor! İşte İslam Memiş'ten Dudak Isırtan Dolar Seviyesi

Para ve Altın Piyasası Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar kuru başta olmak üzere emlak sektörü içinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Paranın değersizleşme sürecine girdiğini belirten Memiş, kıtlık enflasyonu sürecinin tekrar üzerini çizdi. Dövize para yatırmak isteyenler içinde yeni bir yatırım aracını gösteren Memiş, Temmuz ayı içinde kritik bir açıklama yaptı.

Sosyal medya kanalları üzerinden piyasalara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Piyasa Uzmanı İslam Memiş, yeni yatırım yapacaklar için önemli tüyolar verdi. Yabancı para cinsi yatırım yapacaklar için iki önemli yatırım aracı üzerinde duran Memiş, dolar kurundaki baskılanmanın da Mayıs ayından sonra yön değiştireceğini belirtti. İşte Memiş'ten piyasalara ilişkin yeni açıklamalar.

memm.jpg

YATIRIMCILAR DİKKAR! DOLAR 15 SEVİYELERİNİ GEÇECEK

Piyasalardaki senaryoya ilişkin sürekli açıklamalar yapan Memiş, doların 14 seviyesinde kalmasını da baskılanma olarak değerlendirdi. Dolar kuru için önemli bant aralıkları veren Memiş, doların tekrardan 15 seviyelerinin üzerine çıkacağını söyledi. Dolar kurunda alınan tedbirlerin önemli rol oynadığını ifade eden Memiş şunları kaydetti:

"Kısa vade için 14,38 -14,88 lira arasında bant aralığı var. 14,60-14,00 bant aralığı ise daha dar bant aralığı. Bu dar bantlarda kırılma olmadığını gözlemliyoruz. Özellikle dolar endeksinin 101 seviyesine kadar yükselmesi euro/dolar paritesini tekrar bir 0,8 bandına kadar tekrar hatta biraz daha aşağısına sarkmasına rağmen 14,75 lira seviyesinin yukarı yönlü kırılamadığını gözlemliyoruz. Burada alınan tedbirlerin çok büyük tepkisi var. Hem Merkez Bankası'nın hem Hazine ve Maliye Bakanı'nın yapmış olduğu politikalar ve uygulamalar kur tarafını baskılamaya devam ediyor. Hal böyle olunca yukarı yönlü atakların önüne geçiliyor"

dolar.jpg

DOLARDAKİ BASKILANMA KISA SÜRELİ

Dolar kurunda yaşanan baskılanmanın kısa vadeli olduğunun altını çizen Memiş, "Ama bu kısa vadeli bir durum .Biraz daha orta ve uzun vadeye baktığımız zaman FED'in, 4 mayıs itibariyle 50 baz puan faiz artırma sürecini deva ettirmesinin doların uluslararası piyasalardan etkilenmesi gibi süreçler dolar tarafında Haziran ve Temmuz ayında yukarı yönlü atakların olabileceğini söyleyebilirim" dedi.

TEMMUZ AYI KRİTİK BİR AY

Temmuz ayının dolar için kritik bir ay olduğunu belirten Memiş, yüksek enflasyona dikkat çekerek "Yüksek bir enflasyon demek eşittir paranın değer kaybı demektir. Para ne kadar eğer kaybederse mal o kadar değer kaybedecek. Özellikle emlak fiyatlarındaki bu artış devam edecek. Diğer kalemlere de zamların gelme olasılığı çok yüksek. Araç fiyatlarında yaz aylarında yeni zamlar gelecek. Bol para malın değerlenmesi anlamına gelecek" diye konuştu.

buyuk.jpg

MEMİŞ, EURO VE STERLİNE DİKKAT ÇEKTİ

Memiş, yeni yatırımcılar içinde tüyolar verdi. Eğer bir döviz kuruna yatırım yapmak istiyorlarsa euro ve sterline yapılması gerektiğini belirten Memiş, Elinde yeni TL geçmiş olan olabilir. Eğer bir döviz yatırımı yapacaklarsa euro ve strerline dikkat çekerim" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN