Meteoroloji uyardı: Türkiye yarından itibaren yanacak

Meteoroloji uyardı: Türkiye yarından itibaren yanacak

Gece hafta yağmurun etkisi altına aldığı Türkiye'yi bu hafta da sıcak hava dalgası etkisi altına alacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerinde yağmur ve 40 dereceye varacak sıcaklık uyarısı yaptı.

MGM, bazı bölgelerde sıcaklığın 40 dereceye ulaşacağını belirttiği hava durumu tahmininde sağanak yağış uyarısı da yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hafta tahminlerinde İstanbul'da sıcaklıkların 27 derecenin üzerine çıkacağını belirtirken, Ege'nin güney kesimlerinde 40 dereceye yaklaşacağını açıkladı. Doğu kesimlerde ise sağanak ve sıcaklık düşüşü bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava-durumu1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu3.jpghava-durumu4.jpghava-durumu5.jpg

BATI YANACAK DOĞU ISLANACAK

Yurtta yaz kendini hissettirmeye başlarken yağışlar da etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bugün yurdun iç ve doğu kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor, yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarında da düşüş meydana gelecek. Yurdun batısında ise Ege ve Marmara Bölgesi’nde sıcaklıklar artıyor. Aydın’da yarın hava sıcaklıklarının 40 dereceye ulaşması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Kastamonu ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

saganak-yagis.jpg

DOĞU'DAKİ 6 İLE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı bulutlu geçeceği bölgede, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Ardahan çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren sağanak ile gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede, rüzgarın güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği ve kısa süreli fırtına şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük sıcaklık Ardahan'da 8, Kars'ta 9, Ağrı'da 10, Erzincan ve Erzurum'da 11, Iğdır'da 18 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklığın ise Iğdır'da 31, Ağrı'da 29, Erzurum'da 27, Kars'ta 26, Ardahan'da 25, Erzincan'da 24 derece olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN