Meteoroloji uzmanı 'başımızı ağrıtacak' diyerek açıkladı: Bu yıl kar yağacak mı?

Meteoroloji uzmanı 'başımızı ağrıtacak' diyerek açıkladı: Bu yıl kar yağacak mı?

Son günlerde yurdun geniş bir kesimininde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken pek çok kişi ise "Kar yağacak mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Konuyla ilgili Prof. Dr. Orhan Şen'den de açıklama geldi. Bundan sonraki süreçte de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğine işaret eden Şen, şiddetli yağışların ve hortumların oluşabileceğini bu nedenle de başımızı ağrıtacağını belirtti.

Kış mevsiminin son günleri yaklaşırken Türkiye adeta bahar havasını yaşıyor. Hava durumuyla ilgili yaşanan bu gelişmeler iklim krizi, küresel ısınma ve mevsim değişikliklerini akla getirirken vatandaşlar, "Bu yıl kar yağacak mı?" sorusuna yanıt arıyor.

Meteoroloji son gelişmeler çerçevesinde hava durumu raporunu paylaşırken pek çok kişinin havanın neden sıcak olduğunu ve kar yağışı olmadığını da merak ediyor. Prof. Dr. Orhan Şen, merak edilen konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'yi bu aylarda çoğunlukla Balkanlar ve Sibirya üzerinden gelen meteorolojik sistemler etkiledi. Bu sene azınlıkta kaldılar çoğunlukla Akdeniz üzerinden gelen hatta bazen Akdeniz'i geçip Suriye ve Irak üzerinden de gelenler etkiliyor. Bu nedenle hava sıcak ve kar yağışı az.

Bunun nedenini defalarca açıkladık. Bundan sonra ne olacak. Gene ortalamanın üzerinde sıcaklık ve yağış tipinde ve rejiminde değişimleri göreceğiz. Bu ne demek? Şiddetli yağışlar, hortumlar, başımızı ağrıtacak gibi.

Bugün Cuma sabah saatlerinde güneydoğunun doğusunda yağmur Doğu Anadolu'daki karla karışık yağmur dışında yağış yok. Sıcaklıklar 5-6 derece daha yükseliyor. Doğuda çığ riski devam."

METEOROLOJİ'DEN SON HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun aralıklı yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN