Meteoroloji'den 17 ile alarm! Yoğun kar yağışı vuracak

Meteoroloji'den 17 ile alarm! Yoğun kar yağışı vuracak

Meteoroloji'den yapılan güncel değerlendirmelere göre; 9 il için sarı, 8 il için de turuncu kodlu uyarı yapıldı. İstanbul ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağmur beklenirken, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'da ise kar yağışı etkili olacak. Muş, Ağrı, Bitlis, Iğdır, Kars, Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt'te ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Marmara'nın kuzeyi ile Elazığ, Diyarbakır, Mardin ve Batman çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Muş'ta kuvvetli (10-20 cm), Ağrı, Bitlis, Iğdır’ın yüksekleri, Kars'ın güneyi, Van, Hakkari, Şırnak ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Siirt’te yoğun kar yağışları (20 cm üzeri) bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalı.

HAVA SICAKLIĞI

Ülke genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgârın, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

31 MART 2023 CUMA GÜNÜ

1-001.jpg1 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-002.jpg

2 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

1-003.jpg

3 NİSAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-004.jpg

4 NİSAN 2023 SALI GÜNÜ

1-005.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN