Meteoroloji’den 56 il için 'sarı' ve 'turuncu' uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji’den 56 il için 'sarı' ve 'turuncu' uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteorolojiye göre il ve ilçelerde yeni haftadaki hava durumu tahmini belli oldu. Son hava durumu raporunda; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Hava sıcaklığının 8-15 derece düşmesi beklenirken yer yer sağanak, kar yağışı ve şiddetli rüzgarlar da görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, Türkiye genelinde 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Ülkemizin bugün kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının 8-15 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

56 İL İÇİN 'SARI' VE 'TURUNCU' ALARM

MGM tarafından 56 il için sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 56 il için sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaptı. MGM'den alınan tahminlere göre; yağışların Orta ve Doğu Akdeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bursa, Bilecik, Sakarya, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda da uyarı yapıldı.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Güneydoğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

29 MART ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-002.jpg

30 MART PERŞEMBE GÜNÜ

2-002.jpg

31 MART CUMA GÜNÜ

3.jpg

1 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ

4.jpg

2 NİSAN PAZAR GÜNÜ

5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN