Meteoroloji'den hafta sonu için uyarı: 4 bölgede sağanak

Meteoroloji'den hafta sonu için uyarı: 4 bölgede sağanak

Aralık ayının gelmesiyle beraber kış kendini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimlerinin az bulutlu, Marmara'nın doğusu başta olmak üzere Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Yozgat ve Van çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da ise sis ve pus etkili olacak. Sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, hafta sonu ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimlerinin az bulutlu, Marmara'nın doğusu, (Çorum hariç) Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Yozgat ve Van çevrelerinde yağışların etkili olması bekleniyor. Doğu Anadolu'da ise sabah ve gece saatlerinde sis ve pus etkili olurken sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde olması öngörülüyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

DOĞU KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU'DA KAR

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

haritatahmingun1.pngharitatahmingun2.pngharitatahmingun3.pngharitatahmingun4.pngharitatahmingun5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN