Meteoroloji'den hafta sonu için yağış uyarısı

Meteoroloji'den hafta sonu için yağış uyarısı

Meteoroloji tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye yarın itibarıyla yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine altına girecek. Batı kesimlerden başlayarak iç bölgelere doğru etkisini gösterecek yağışlı sistemle birlikte sıcaklık değerlerinde düşüş yaşanacak ancak sıcaklıklar mevsim normalleri üzerindeki seyrini sürdürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye yarından itibaren yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine girecek.

Yurdun batı kesimlerinden başlayarak iç kesimlere doğru genişletecek yağışla birlikte sıcaklık değerlerinde de 2 ila 4 derece düşüş görülmesi bekleniyor. Ancak bu düşüşe rağmen sıcaklık yurt genelinde, mevsim normalleri üzerindeki seyrine devam edecek.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Yüksek sıcaklığın, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçları için çığ tehlikesi oluşturması bekleniyor.

Üç büyük şehirde, hafta sonunda ve haftanın ilk gününde (pazartesi) beklenen sıcaklık değerleri ise şöyle:

Ankara: 5°C/18°C (cumartesi) - 4°C/14°C (pazar) - 4°C/14°C (pazartesi)

İstanbul: 8°C/14°C (cumartesi) - 8°C/13°C (pazar) - 5°C/15°C (pazartesi)

İzmir: 12°C/18°C (cumartesi) - 9°C/19°C (pazar) - 10°C/20°C (pazartesi)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN