Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı: Sıcaklık 13 derece düşecek...

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı: Sıcaklık 13 derece düşecek...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamada sıcaklıkların düşüşe geçeceği ve güneşli günlerin yerini yağışa bırakacağı belirtildi. MGM resmi internet sitesinde yayımladığı 5 günlük haritalı hava durumu tahmininde özellikle pazar günü için İstanbulluları uyardı. İşte Meteoroloji'nin son açıklamasının detayları ve sağanak yağış beklenen iller....

6-10 Mayıs tarihlerini kapsayan hava durumu tahmin raporunu resmi internet sitesinde yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle hafta sonu İstanbul dahil birçok ilde kuvvetli sağanak yağışın etkili olmasının beklendiğin belirtti. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Peki hafta sonu yurtta hava durumu nasıl olacak? Sıcaklıklar ne kadar düşecek? İşte MGM'den yapılan açıklamaların detayları...

hava-durumu.jpg

7 MAYIS HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bugün ülke genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak.

Güney Marmara, Ege'nin kuzeyi ile İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç, Doğu Anadolu'nun batı ve kuzey kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteorolojiden son dakika hava durumu raporu Bölge bölge sıraladı: Sağanak geliyor
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında bugün önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın, ülkenin kuzeybatı kesimlerinde batı ve güneybatı, diğer yerlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

saganak-yagis.jpg

TRAKYA'DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞNAK YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, hafta başında aniden yükselen hava sıcaklığı Edirne'de 29, Kırklareli'nde 28 ve Tekirdağ'da 22 derece ölçüldü.

Bölgede yarın görülecek sağanakla, sıcaklıkların da düşmesi bekleniyor.

Hafta ortasına kadar sıcaklıkların Edirne'de 22, Kırklareli ve Tekirdağ'da 20 derece olacağı tahmin ediliyor.

saganak-yagis-meteoroloji.jpg

DOĞU ANADOLU'DA 6 İLDE SAĞMAK YAĞIŞ

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Tunceli ile Iğdır'da gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği bölgede, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Tunceli ve Iğdır çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede rüzgarın, kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük sıcaklık Ardahan'da 6, Kars ve Ağrı'da 7, Erzurum ve Tunceli'de 9, Erzincan'da 11, Iğdır'da 12 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklığın ise Tunceli'de 27, Erzincan'da 24, Iğdır'da 21, Ardahan'da 17, Kars'ta 16, Erzurum ve Ağrı'da 15 derece olması bekleniyor.

HARİTALI 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ 

hava-durumu1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu3.jpghava-durumu4.jpghava-durumu5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN