Meteoroloji'den o illere uyarı! Güneş yerini kar ve yağmura bırakacak: Harita paylaşıldı

Meteoroloji'den o illere uyarı! Güneş yerini kar ve yağmura bırakacak: Harita paylaşıldı

Son dakika haberi... Nisan ayında etkili olan yağmur yerini kar yağışına bırakıyor. Tüm yurtta etkili olan yağışlar sonrası vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Önümüzdeki hafta hava durumu nasıl olacak?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Güneş yerini kar yağışına bırakacak. O illerde yaşayanlar dikkat! Göz gözü görmeyecek. İşte MGM'nin son dakika hava durumu açıklamaları...

Mart ayında etkili olan sıcak hava dalgası Nisan ayı ile birlikte yerini soğuk hava dalgasına bırakmış durumda. Hafta başından bu yana etkili olan yağışlar tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Önümüzdeki hafta hava durumu nasıl olacak?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. O illerde yaşayanlar dikkat! Kar yağışı geliyor. Göz gözü görmeyecek. Güneşe sakın aldanmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Göller Yöresi, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Aydın, Muğla, Denizli, Mersin, Adana, Niğde, Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

ghhghg-76.jpg

Hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece aratacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

KÜVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgârın, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Bitlis, Hakkari, Siirt, Van ve Şırnak illerine bugün için sarı kodlu uyarı verildi.

yeni-kkjkj.jpg

BUGÜN HAVA NASIL? MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 15°CParçalı bulutlu

KIRKLARELİ °C, 14°CParçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ °C, 17°CParçalı bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde sağanak yağışlı

İZMİR °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu

MUĞLA °C, 17°CÇok bulutlu, bu gece saatlerinde sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde Göller Yöresi ile Mersin ve Adana çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 22°CParçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 20°CParçalı ve çok bulutlu

HATAY °C, 21°CParçalı ve çok bulutlu

K.MARAŞ °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde Niğde çevreleri ile Kayseri'nin güney ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 17°CParçalı ve çok bulutlu

YOZGAT °C, 11°CParçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Erzincan, Muş ve Iğdır çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu

ERZURUM °C, 7°CÇok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

IĞDIR °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

MALATYA °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

9 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h1.png

10 NİSAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h2.png

11 NİSAN 2023 SALI GÜNÜ

h3.png

12 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h4.png

13 NİSAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN