Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu uyarı: Bu illerde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu uyarı: Bu illerde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji son tahminlerine göre, 22 il için 'Sarı' ve 'Turuncu' kodlu uyarıda bulundu. İstanbul başta olmak üzere birçok il için sel ve taşkın riski olduğunu belirtti. Sıcaklıkların ise ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji güncel hava durumu raporunu yayımladı. 22 il için 'Sarı' ve 'Turuncu' kodlu uyarı yayımlayan Meteoroloji, İstanbul başta olmak üzere çok sayıda il için sel ve taşkın riski için uyarı verdi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Muğla, Afyonkarahisar, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Konya ve Eskişehir çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın kuzey ve batısı ve kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

17 İLDE 'SARI' 5 İLDE 'TURUNCU' KODLU UYARI

Meteoroloji; Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Siirt, Tekirdağ, Tunceli, Şırnak ve Yalova için 'sarı' kodlu uyarıda bulundu. Ağrı, Muş, Van, Bitlis ve Hakkari'yi ise 'turuncu' kodla uyardı.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden, güneydoğu kesimlerde zaman zaman güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN