Meteoroloji'den selin vurduğu afet bölgesine yeni uyarı! 8 il için kuvvetli yağış ve rüzgar alarmı

Meteoroloji'den selin vurduğu afet bölgesine yeni uyarı! 8 il için kuvvetli yağış ve rüzgar alarmı

Geçtiğimiz günlerde sel felaketiyle sarsılan afet bölgesine Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre afet bölgesinde cuma akşam saatlerinden başlayıp cumartesi gece saatlerine kadar kuvvetli sağanak ve rüzgar etkili olacak. Yağışların Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ile Malatya’nın güneyinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa ile Adıyaman'da 20 vatandaşın yaşamını yitirmesine sebep olan sel felaketiyle ikinci bir yıkımı yaşayan afet bölgesine Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni bir uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cuma akşam saatlerinde başlayıp cumartesi gece saatlerine kadar devam edecek olan yağışlar ve kuvvetli rüzgar için uyarıda bulundu.

SEL VE SU BASKINI UYARISI

Yapılan uyarıda deprem bölgesindeki illere dikkat çekildi. Cuma akşam saatlerinden Cumartesi gecesine kadar etkili olacak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlara karşı yurttaşlara uyarıda bulunan Meteoroloji’nin açıklaması şu şekilde:

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (cuma) deprem bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ile Malatya’nın güneyinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Cumartesi (25.03.2023) günü gece saatlerine kadar devam etmesi beklenen kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

haritatahmingun1.pngharitatahmingun2.pngharitatahmingun3.pngharitatahmingun4.png

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN