Meteoroloji'den tüm yurda uyarı: Hafta boyunca kışı yaşayacağız

Meteoroloji'den tüm yurda uyarı: Hafta boyunca kışı yaşayacağız

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; bugün tüm yurtta sağanak yağış etkili olacak. Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale, Çorum, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Kars, Ardahan, Iğdır, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olacak yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, mevsim normallerine aykırı olarak yurt genelinde yağışlı bir havanın etkili olması beklenirken, sağanak yağmurların hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor. Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve batısı, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul ve Kocaeli çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale, Çorum, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Kars, Ardahan, Iğdır, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Yaz aylarına yaklaşılmasına rağmen hava sıcaklıklarında artış beklenmezken, Batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, yarın güney, iç ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

21 MAYIS 2023 PAZAR GÜNÜ

1-003.jpg

22 MAYIS 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-004.jpg

23 MAYIS 2023 SALI GÜNÜ

1-005.jpg

24 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-006.jpg

25 MAYIS 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1-007.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN