Meteoroloji'den yeni duyuru! 72 saat sonra… 10 derece birden…

Meteoroloji'den yeni duyuru! 72 saat sonra… 10 derece birden…

Ağustos ayında El Nino ve Eyyam-ı Bahur hava sistemlerinin etkisini göstermesiyle tüm ülke kavurucu sıcaklıklarla karşı karşıya kaldı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kentte sıcaklıklar 40 dereye kadar yaklaşmış durumda. Vatandaşlar 'Hava sıcaklıkları ne zaman düşecek? Hava durumu bu gün nasıl?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni uyarı geldi. Hava sıcaklıkları birden bire düşecek! Hava Forum kavurucu sıcakların ardından müjdeyi verdi. 72 saat sonra...

Afrika sıcaklıkları tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Ağustos ayında etkisini gösteren El Nino ve Eyyam-ı Bahur hava sitemleri sıcaklıkları hızla arttırdı. İstanbul başta olmak üzere birçok kentte sıcaklıklar 40 dereceyi görürken vatandaşlar 'Hava sıcaklıkları ne zaman düşecek? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak duyurdu. 10 derece birden düşecek! Hava Forum kavurucu sıcakların ardından müjdeyi verdi. 72 saat sonra serin havalar geliyor. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YENİ DUYURU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Ordu, Artvin, Ardahan, Ağrı çevreleri ile Iğdır'ın güney, Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

jjhhj-5.jpg

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

Hava Sıcaklığı: Hava sıcaklığının yurdun, güney ve batı kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya çevrelerinde kuzeyli, Hatay çevrelerinde batı yönlerden kuvvetli(40-60 km / saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere, yurttaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

hjhjhj-2023-08-04t172539-763.jpg

UZMANLAR BEKLENEN HABERİ VERDİ: 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK!

Hava Forum tarafından Twitter'dan yapılan yeni paylaşımda beklene haber geldi. Hava sıcaklıklarının düşeceğini belirten Hava Forum, paylaşımında "İstanbullular 72 saat daha sabredin. Sabrın sonunda büyük bir mutluluk gelecek. Balkanlar'ın sunumuyla, Poyrazımız salıdan itibaren güçlü bir şekilde tüm serinliğini üzerimize üfleyecek. Pazar 37 derecelerde olan sıcaklık çarşamba gündüz 25-26 derecelere inecek" çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN