Metin Lokumcu davası ertelendi

Metin Lokumcu davası ertelendi

Öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin davada dinlenmeyen tanıkların dinlenmesine, dosyadaki görüntülerin ham hallerinin istenmesine, bilirkişi ve keşif talebinin reddine karar verildi. Duruşma 26 Ekim tarihine ertelendi.

Artvin’in Hopa ilçesinde, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011’deki mitingi öncesi düzenlenen eylemde, polisin sıktığı biber gazı sonucu hayatını kaybeden öğretmen Metin Lokumcu davası sekizinci kez ertelendi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Metin Lokumcu’nun ailesi ile taraf avukatları katıldı. Duruşmaya SEGBİS ile katılan polis Serdar Bağcı ifadesinde, olayların yaşandığı dönemde Güvenlik Büro Amirliği personeli olduğunu belirtti. Artvin Emniyet Müdürlüğü’nce hazırlanan olay tutanağındaki ifadelerini ve imzasını kabul eden Bağcı, "Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalarına mihmandarlık yapmakla görevliydim. Korumaları miting alanına getirdim. Başbakan geldikten sonra yanımdan ayrıldılar. Olay başladıktan sonra biber gazına çok maruz kaldım, fenalaşıp hastaneye gittim. Daha önce İstanbul’da 1 Mayıs olaylarında biber gazına maruz kalmıştım, alan geniş olduğu için fenalaşma durumum olmamıştı" dedi.

'SALDIRI OLURSA GAZ KULLANABİLECEĞİMİZ SÖYLENMİŞTİ'

SEGBİS bağlantısıyla duruşmaya katılan tanıklardan Hayrullah Teberci, olayların yaşandığı dönemde Artvin Çevik Kuvvet Şube Müdürü vekili olarak görev yaptığını söyledi. Saldırı olması durumunda kendilerini koruma amaçlı gaz kullanabilecekleri talimatının verildiğini öne süren Teberci, "Olaylar çığırından çıktı. Taş ve sopalar atıldı. Taş atılınca kendimizi korumak için kalkanlarımızı kullandık. Bize olayların büyüyebileceği terör örgütlerinin olayın büyütebileceği duyumları gelmişti. O yüzden takviye kuvvet talep edilmişti. Ben de çevik kuvvet ekiplerinden sorumluydum. Bize saldırı olunca gaz kullanabileceğimiz söylenmişti. Gaz kullanılması için talimat verdim, saatini hatırlamıyorum" diye konuştu.

'GAZ BOMBASI ATARKEN ELİMDE PATLADI'

Lokumcu’nun avukatı, tanık Teberci’ye İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri raporunda yer alan gaz kullanılmasına yönelik ifadelerindeki çelişkileri sordu. Rapordaki ifadeleri kabul eden Teberci, "Telsizden gaz kullanabileceğimiz söylendi. Üstün körü kullanmadık. Gaz bombasının birini atarken elimde patladı. Tam atacağım sırada taş parçası gelince dikkatim dağıldı, pimi çektiğimi unuttum. Talimatı Tayfun Vardarlı’dan aldık" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Lokumcu ailesinin avukatı Nagihan Bulduk, olay günü Hopa'da kullanılan gaz yoğunluğuna ilişkin bilirkişi raporu hazırlanılmasını ve olay yeri keşfi yapılmasını talep etti. Tanık ve avukat beyanlarının ardından mahkeme heyeti; dinlenmeyen tanıkların dinlenmesine, dosyadaki görüntülerin ham hallerinin istenmesine, bilirkişi ve keşif talebinin ise reddine karar vererek duruşmayı 26 Ekim'e erteledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN