Metro istasyonunda kanlı kavgada karar çıktı! Mübbetle yargılanıyordu: 8 yıl, 3 ay ceza aldı

Bursa'da metroda "yan bakma" iddiasıyla çıkan kavgada bir kişiyi göğsünden bıçaklayarak yaralayan zanlı bugün duruşmaya çıktı. E.E. mahkemedeki ifadesinde "D.T.''yi kapalı bir kadına, vücuduna temas eder bir biçimde gördüm. Tepki gösterdim. D.T.'nin belinden silah ya da bıçak çıkaracağını düşünerek cebimde bulunan bıçağı çıkartıp, savurdum. Şahıs hızlı üzerime gelince bıçak kendisine isabet etti" dedi. Mübbetle yargıla zanlı "haksız tahrik indirimi" ile 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 16 Eylül 2022'de Ataevler Metro İstasyonu'nda meydana geldi. İddiaya göre, E.E. ile tanımadığı D.T. arasında 'yan baktın' kavgası çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine E.E., D.T.'a kafa atıp, göğsünden bıçakladı. D.T. kanlar içinde yere yığılırken, metrodaki yolcular büyük panik yaşadı. Şüpheli olay yerinden kaçarken, D.T. hastaneye kaldırıldı. Yakalanan E.E. de tutuklandı. E.E. hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

'YOLCUYU TACİZ ETTİ' İDDİASI

Bursa 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında E.E. olayı, "Olay günü, metroda, yolculuk sırasında D.T.'ı kapalı bir kadına, vücuduna temas eder bir biçimde gördüm. Kadın rahatsız olduğunu belli etti ve başka bir yere doğru kaçtı. D.T., kadının yanına yine yaklaşarak kalçasına dokunmaya devam etti. Kadını o anda annem, kardeşim yerine koyarak tepki gösterdim. Bunun üzerine üstüme doğru gelerek bana kafa attı. Ben de tepki olarak ona kafa attım. D.T.'ın belinden silah ya da bıçak çıkaracağını düşünerek cebimde bulunan bıçağı çıkartıp, savurdum. Şahıs çok hızlı üzerime gelince bıçak kendisine isabet etti" diyerek anlattı

'YAN BAKTIN KAVGASI' DİYEN YOLCULARA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

E.E., önceki celselerde aleyhine tanıklık yaparak 'yan baktın kavgası' diyen yolculara tepki gösterdiği için mahkeme heyetinden de özür diledi.

8 YIL, 3 AY HAPİS CEZASI ALDI

Mahkeme heyeti, suçun işleniş biçimi, kastın yoğunluğu ve meydana gelen zararın ağırlığı dikkate alınarak müebbet hapse çarptırdığı E.E.'in cezasını 'haksız tahrik' indirimi uygulayarak, 8 yıl 3 aya düşürüp, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN