Metrodaki yoğunluğa ilginç çözüm: Teker teker kaldıracaklar! Her gün milyonlarca insan biniyor

Metrodaki yoğunluğa ilginç çözüm: Teker teker kaldıracaklar! Her gün milyonlarca insan biniyor

Kalabalık kentlerde metro sistemleri büyük önem arz ediyor. Sabah ve akşam saatlerinde yoğunluktan dolayı metro vagonlarına binmek neredeyse imkansız hale geliyor. Yetkililer, metro hattında yoğunluğu yüzde 30-40 arasında azaltacak sıra dışı bir yöntem uygulayacak. İşte detaylar...

Güney Kore'de işe gidiş ve geliş saatlerinde metroda oluşan yoğunluğun önlenebilmesi için bazı vagonlardaki koltuklar sökülecek.

METRO VAGONLARINDAKİ KOLTUKLAR SÖKÜLECEK

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, başkent Seul'deki metro hatlarında ocakta başlatılacak deneme sürecinde, 9 hattan ikisinde faaliyet gösteren metrolarda değişikliğe gidilecek.

Bu kapsamda metrolardaki iki vagonda yer alan koltukların tamamı ayakta yolcu alma kapasitesinin artırılması için sökülecek.

YOLCU YOĞUNLUĞU YÜZDE 30-40 AZALTILACAK

Seul Metrosu'ndan yapılan açıklamada, işe gidiş ve geliş saatlerinde 4 numaralı hattın doluluk oranının yüzde 193,7'e çıktığı, 7 numaralı hattın doluluk oranınınsa yüzde 164,2'ye yükseldiği belirtildi.

Deneme sürecine dahil edilen bu hatlarda, söz konusu uygulamayla yoğunluğun yaklaşık yüzde 30 ile 40 arasında azaltılmasının hedeflendiği bildirildi.

METROYU GÜNDE 7 MİLYON KİŞİ KULLANIYOR

Seul Metrosu CEO'su Baek Ho, "Pilot proje etkili olursa, yurttaşların metroyu daha rahat ve güvenli şekilde kullanabilmesi için uygulamayı diğer hatları da kapsayacak şekilde genişleteceğiz" dedi.

Dünyanın en büyük metro sistemlerinden biri olan Seul Metrosu, 9 hat ve 275 duraktan oluşuyor. 9,7 milyonluk nüfusa sahip Seul'de hattı günde yaklaşık 7 milyon kişi kullanıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN