MetroPOLL'den dikkat çeken araştırma: Halk TÜİK'e inanmıyor

MetroPOLL'den dikkat çeken araştırma: Halk TÜİK'e inanmıyor

MetroPOLL Araştırma'nın son verilerine göre seçmenin dörtte üçü TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine inanmıyor. Araştırmada AK Parti seçmeninin üçte birinin, MHP seçmeninin de yarısından fazlasının inanmadığını söylemesi de dikkat çekti.

MetroPOLL Araştırma şirketinin kurucusu Özer Sencar, son araştırma verilerini sosyal medya hesabında hesabından paylaştı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) mart ayında açıkladığı resmi enflasyona inanıp inanmadıkları sorulan seçmenin yüzde 22,5'i “İnanıyorum” derken yüzde 72,9'u “İnanmıyorum, daha fazla” dedi.

AK Parti seçmeninin yüzde 58,1’i "İnanıyorum", yüzde 32,6’sı da "Oran daha fazla" diye yanıt verdi. MHP seçmeninin yüzde 50,6’sı "inanmadığını" belirtirken yüzde 46,2'sı "inandığını" söyledi.

enf.jpg

Resmi enflasyona güvensizlik CHP, İyi Parti, HDP ve DEVA seçmeninde yüzde 100’e yakın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN