Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer CHP’den ihraç edildi

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer CHP’den ihraç edildi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer hakkında parti tüzüğünün 68/1-b maddesi uyarınca “kesin çıkarma cezası” verdi. Kurul ayrıca, disiplin soruşturması sürerken başka siyasi partilere katılan bazı kişilere ilişkin dosyaların işlemden kaldırıldığını açıkladı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, gerçekleştirdiği toplantının ardından disiplin dosyalarına ilişkin aldığı kararları kamuoyuyla paylaştı.

TUNCER HAKKINDA “KESİN ÇIKARMA” KARARI

Yüksek Disiplin Kurulu tarafından açıklanan kararlar kapsamında Ahmet Serkan Tuncer hakkında CHP Tüzüğü’nün 68/1-b maddesi gereğince “kesin çıkarma cezası” verildi.

Böylece Tuncer’in CHP üyeliği sona erdi.

BAŞKA PARTİLERE KATILANLARIN DOSYALARI İŞLEMDEN KALDIRILDI

Kurulun açıklamasında, tedbirli olarak disiplin soruşturmasına sevk edildikten sonra süreç devam ederken başka bir siyasi partiye katılan ve burada görev ya da yöneticilik üstlenen kişilerin durumuna da yer verildi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun açıklaması şöyle:

“Merkez Yönetim Kurulu’nun 10.06.2026, 17.06.2026, 30.06.2026, 10.07.2026, 16.07.2026, 23.06.2026 tarihli toplantılarında; Tedbirli olarak disiplin soruşturmasına sevk edilen ve soruşturma devam ederken başka bir siyasi partiye katılarak bu partide görev veya yöneticilik üstlenen kişilerin, her ne kadar tedbir nedeniyle resmî anlamda istifa işlemi gerçekleştirmeleri mümkün olmasa da, başka bir siyasi partiye geçmek suretiyle parti üyeliğinden ayrılma iradelerini fiilen ortaya koydukları kabul edilerek, haklarındaki disiplin soruşturmalarının Tüzüğün 71/15. maddesi uyarınca durdurulmasına ve dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verilmiştir.”

Açıklamada ayrıca Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer hakkında CHP Tüzüğü’nün 68/1-b maddesi uyarınca kesin çıkarma cezası verildiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN