MHP'li Saffet Sancaklı, "Erdoğan ile görüştüm" diyerek asgari ücrete ek zam için tarih verdi

MHP'li Saffet Sancaklı, "Erdoğan ile görüştüm" diyerek asgari ücrete ek zam için tarih verdi

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, ekonomik kriz nedeniyle alınacak tedbirlerle ilgili açıklama yaptı. Sancaklı, "Erdoğan ile görüştüm" diyerek, asgari ücret zammının tarihini açıkladı.

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Kocaeli'nde ekonomik kriz nedeniyle alınacak tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Sancaklı, "Erdoğan ile görüştüm" diyerek, asgari ücret zammının tarihini açıkladı. “İnşallah Temmuz ayı ile birlikte asgari ücretten tutun da emeklilerimize kadar birçok çalışan ve emeklilerimizin maaşlarına zam yapılacak." diyen Sancaklı, "Temmuz ayında da maaşlara zam gelecektir” dedi.

Artan enflasyonla birlikte asgari ücrete gelen zam kısa sürede eridi. Türk-İş'in raporuna göre yoksulluk sınırı ise 4 bin 253 lira olan asgari ücreti aşarak 4 bin 928 liraya yükseldi.

Vatandaşların alım gücünün düşmesi sebebiyle asgari ücrete yıl içinde ikinci bir zam yapılması gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zamlarına tartışmayı anlamsız bulduğunu iddia ederek zam tartışmalarına kapıyı kapatırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır." dedi.

TEMMUZ AYINDA DA MAAŞLARA ZAM GELECEKTİR

Kocaeli Gazetesi'nden Serhat Güneş'in haberine göre, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, partililerine seslendiği konuşmasında temmuz ayında asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam geleceğini açıkladı.

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüklerini ifade eden Sancaklı, “İnşallah Temmuz ayı ile birlikte asgari ücretten tutun da emeklilerimize kadar birçok çalışan ve emeklilerimizin maaşlarına zam yapılacak. Çiftçilerimizin kredilerinde kolaylık sağlanacak. Halkımızın yanında olmaya devam edecek olan Cumhur İttifakı bunu her alanda göstermeye devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 gün önce imzaladığı kararname ile çiftçilerimizin borçlarının yüzde 75’ini devletimizin ödeyeceğini ilan etti. Temmuz ayında da maaşlara zam gelecektir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN