MHRS randevusunda 15 gün detayına dikkat! Devlet hastanesine gidenleri yakından ilgilendiriyor

MHRS randevusunda 15 gün detayına dikkat! Devlet hastanesine gidenleri yakından ilgilendiriyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevularıyla ilgili tedbirlerin kademeli olarak hayata geçirileceğini söyledi. MHRS randevusunda yeni dönemde 15 gün detayı bulunuyor. İşte detaylar...

Devlet hastanelerinde bir süredir devam eden randevu sorunun çözümü için yeni tedbirler geliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlığın ilgili birimleri ve hastanelerin yöneticileriyle yaptıkları toplantılarda Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki (MHRS) sorunları temel faktörleriyle ele aldıklarını belirtti.

İPTAL EDİLMEYEN HASTANE RANDEVUSUNUN CEZASI VAR MI?

Medyaradar'da yer alan habere göre, randevu sorununa karşı hem vatandaşları, hem hekimleri memnun edecek bir çözüm oluşturduklarını belirten Bakan Koca, şunları kaydetti:

"Öncelikle iptal edilmeyen randevulardan kaynaklanan, kullanılamayan kapasitemizi diğer vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz. Bu kapsamda, gelemeyeceği randevuyu iptal etmeyen vatandaşlarımız söz konusu durumun ilkinde 15 gün içerisinde aynı branşa randevu alamayacak.

Aynı şekilde randevusuna ikinci kez gelmediğinde 15 gün içerisinde tüm branşlardan randevu alamayacak. Son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasite oluşmaması için randevu iptal süresini, en geç bir önceki gün saat 23.59 ile sınırlandırıyoruz. İptal edilen randevular yerine, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu verebileceğiz. Böylelikle daha fazla hastamızın randevu almasını ve kapasitenin verimli kullanılmasını sağlamış olacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN