Milyonlarca memur ve emekli, temmuz zammıyla cebini dolduracak! Son yılların en büyük maaş artışı olacak

Milyonlarca memur ve emekli, temmuz zammıyla cebini dolduracak! Son yılların en büyük maaş artışı olacak

Emekli, memur ve memur emeklisine yapılacak zam oranı netleşiyor. SGK, BAĞ-KUR emeklileri, 2023 Temmuz ayında hatırı sayılır zam alacak. Emekli ve memur maaşına en az 6 aylık enflasyon farkı kadar zam yapılacak. Enflasyon farkının yanı sıra ilave zam daha yapılacak. İşte, 2023 Temmuz memur ve emekli zam oranları...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte 6 aylık enflasyon verileri de belli olmaya başladı. Enflasyon oranında zam alacak olan memur, memur emeklisi, BAĞ-KUR ve SGK'lıların da temmuz 2023'te ne kadar zam olacağı belli olmaya başladı.

2023 Temmuz ayında uygulanacak emekli zammı ve memur maaş zammı netleşiyor. Mayıs ayı enflasyon rakamları ile Temmuz zammı için 5 aylık zam oranı kesinleşti. SGK ve BAĞ-KUR emekli ve memur maaşları için 1 veri kaldı.

Yeni Meclis'te yasama dönemi başlarken Kabine de belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Vedat Işıkhan üstlendi. Asgari ücret, emekli ve memur Temmuz zammı ile diğer ekonomi düzenlemeleri için Meclis'in 15 Temmuz'a kadar çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

MAYIS 2023 ENFLASYON ORANI BELLİ OLDU

Sabah'ta yer alan habere göre, emekli ve memur Temmuz zammı 2023 için veriler gelmeye devam ediyor. Birçok kalemde direkt olarak etkili olacak Mayıs ayı enflasyon oranı TÜİK tarafından duyuruldu. Emekli ve memur zammı ile Türkiye'de milyonlarca vatandaşın geliri yükselecek. Temmuz zammı için artık sadece 1 veri kaldı.

Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak 2023 Mayıs ayı enflasyon rakamları belli oldu. TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,04, yıllık bazda ise yüzde 39,59 olarak gerçekleşti.

5 AYLIK ZAM ORANI KESİNLEŞTİ

TÜİK'in 2023 Mayıs enflasyon rakamlarını açıklaması sonrası 5 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Aralık ayında 1128,45 olan TÜFE endeksi, 1300,60 seviyesine yükseldi. Böylece 5 aylık enflasyon oranı yüzde 15,26 oldu.

Geçtiğimiz ay TÜİK'in 2023 Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile 4 aylık emekli ve memur zam oranı netleşmiş rakamlar şöyle gerçekleşmişti:

4 aylık enflasyon oranı: Yüzde 15,22
4 aylık SGK ve BAĞ-KUR emekli zammı: Yüzde 15,22
2023 Ocak memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 8
2023 Temmuz memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 6
4 aylık memur enflasyon farkı: Yüzde 7,08
4 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 13,08

6 AYLIK ENFLASYON ORANI NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi ve ekonomistlerin beklentileri beraber değerlendirildiğinde 6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 20 bandında olması bekleniyor.

Temmuz döneminde bu zamların dışında emekli ve memur maaşlarına refah payı (ek zam) eklenecek.

Emekli ve memur temmuz zammı için geri sayım başladı. Yeni dönemde enflasyon farklarının yanında maaşlar refah payı ile belirlenecek. Yılın ilk 6 ayı için kamu işçisine verilen yüzde 45'lik zam oranı önemli bir referans değer olarak masada yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN