Kılıçdaroğlu'ndan 'MYK'yı belirlerken neleri dikkate aldınız?' sorusuna yanıt: Toplum yenilenme istiyordu, biz de yaptık

Kılıçdaroğlu'ndan 'MYK'yı belirlerken neleri dikkate aldınız?' sorusuna yanıt: Toplum yenilenme istiyordu, biz de yaptık

CHP'de bugün gerçekleşen yaklaşık bir saatlik toplantıda yeni MYK listesinin belirlenmesinin ardından Gazeteci İpek Özbey, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Kılıçdaroğlu’na ‘Yeni MYK’yı belirlerken neleri dikkate aldınız?’ diye sorduğunu söyleyen Özbey, Kılıçdaroğlu'nun "Toplumsal beklentileri dikkate aldım. Toplum yenilenme istiyordu biz de bunu yaptık" şeklinde yanıt verdiğini belirtti.

14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası CHP'de ilk revizyon bugün gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan ve istifalarını sunan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün son kez toplandı. Toplantı yaklaşık olarak bir saat sürerken MYK'nın yeni üyeleri ise belli oldu.

Sözcü TV'den Gazeteci İpek Özbey, MYK'nın belirlenmesinin ardından Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi Fatih Portakal'a anlattı. Kılıçdaroğlu’na ‘Yeni MYK’yı belirlerken neleri dikkate aldınız?’ diye sorduğunu söyleyen Özbey, Kılıçdaroğlu'nun "Toplumsal beklentileri dikkate aldım. Toplum yenilenme istiyordu biz de bunu yaptık" dediğini aktardı.

"TEK BAŞIMA ÇALIŞMAYACAĞIM"

Özbey, Kılıçdaroğlu'nun tüm teşkilatları neden kendisine bağladığı yönündeki soruya "Partide bir beklentiydi. Kendime bağladım diye her şeyi ben yapmayacağım. Tek başıma çalışmayacağım. Bölge bölge çalışacak yetkililerimiz olacak" şeklinde yanıt verdiğini belirtti.

"İMAMOĞLU İLE ARANIZDA SIKINTI VAR MI?"

'Ekrem İmamoğlu ile son görüşmenizde bir sıkıntı olduğu söyleniyor, doğru mu?' diye sorduğunu söyleyen Özbey, Kılıçdaroğlu'nun ise "Hayır niye sıkıntı olsun ki. Ekrem Bey bizim bir metropolümüzün başarılı bir belediye başkanı. Diğer belediye başkanlarıyla nasıl görüşüyorsam kendisiyle de öyle görüştüm. Bir sıkıntımız yok" yanıtını verdiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, "Yeni kabineyi nasıl buldunuz?" sorusuna ise "Mehmet Uçum demişti ya ‘tek kişilik hükümet' diye. Yine öyle. Bir tek şimdi Mehmet Şimşek pazarlıkla gelmiş gibi görünüyor. Onun dışında Erdoğan ne derse onu yapacak kişiler olarak görüyorum." dedi.

“ERDOĞAN YUMUŞAMAZ”

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, yemin törenine geldiğinde neden ayağa kalkmadınız?" sorusunu "Bir parti genel başkanı geldiğinde neden ayağa kalkayım ki…" şeklinde yanıtladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (55)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
55 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN