Özgür Erdursun, memur ve emekli maaşına yapılacak zam oranını ilk kez açıkladı! Enflasyon rakamları netleşiyor

Özgür Erdursun, memur ve emekli maaşına yapılacak zam oranını ilk kez açıkladı! Enflasyon rakamları netleşiyor

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte TÜİK'in 5 aylık enflasyon oranları da belli oldu. Şimdi gözler, memur ve emeklilerin enflasyon oranına göre temmuz ayında ne kadar zam alacağında. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağını açıkladı. İşte, 2023 Temmuz emekli ve memur maaşı zammı son dakika haberi...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı enflasyonunu açıkladı. TÜFE mayısta aylık bazda yüzde 0.04 artarken, yıllık enflasyon yüzde 43,68'den yüzde 39.6'ya geriledi.

Enflasyonun, hükümetin ücretsiz doğalgaz dağıtımının enflasyon verisi hesaplamasına katılmasıyla aylık yüzde 0.2 düşmesi; yıllık ise yüzde 39.2'ye gerileyerek 17 ayın en düşük seviyesinin gerçekleşmesi bekleniyordu.

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) mayıs ayında doğalgaz fiyatının sıfır TL olduğu varsayımıyla yüzde 5,68 arttı. ENAG hesaplamalarına göre, E-TÜFE'nin son 12 aylık artışı yüzde 109,01 olurken, ocak-mayıs dönemi enflasyon oranı ise yüzde 38,96 oldu.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Milyonlarca çalışan ve emekli ise temmuz ayında kendilerine verilecek olan zammın miktarını merakla beklerken bununla ilgili rakamlar da beli oldu.

Memur, memur emeklisi, emekliler temmuzda 6 aylık zam oranında ücret artışı alacak. Şimdiye kadar 5 aylık enflasyon oranı açıklandı ve bu rakam da mayıs sonuçları ile birlikte yüzde 15.26 oldu.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, temmuz ayında memur, memur emeklisi ve emeklilere ne kadar zam verileceğine dair öngörüsünü paylaştı.

Özgür Erdursun, TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasından hemen sonra yaptığı paylaşımda temmuzdaki zam oranının yüzde 18,31 olacağını söyledi.

Özgür Erdursun'un paylaşımı şöyle:

"Mayıs ayı TÜİK enflasyonu %0.04, ENAG enflasyonu ise %5.68, TÜİK Haziran enflasyonunu bu oranlarda açıklarsa memura, memur emeklilerine, SSK, Bağ-Kur emeklilerine 1 Temmuz'da ortalama %18.31 zam (enflasyon farkı) verilir... ENAG'a göre ise %43.68 zam verilmesi gerekir! (Refah payı ile TÜİK'in açıkladığı oranların üzerinde zam yazılacağını düşünüyorum.)"

ozgur-erdursun-memur-emekli-maasi-zammi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN