Milyonların beklediği en düşük emekli maaşı için kritik tarih! Rakamlar revize edildi, tahminler değişti

Milyonların beklediği en düşük emekli maaşı için kritik tarih! Rakamlar revize edildi, tahminler değişti

Son zamdan memnun olmayan emekli vatandaşlar, en düşük emekli maaşında ne zaman bir düzenleme yapılacağını merak ediyor. Yeminli mali müşavir ve ekonomist Muhammet Bayram tahminini açıkladı. İşte, emekli maaşı zammı son tahminler...

Merkez Bankası, yılın ikinci 6 aylık enflasyon tahminini revize etti. Bu tahmine göre emeklilerin alacağı 2024 Ocak zam oranı da değişecek.

EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, şunları söyledi:

"Merkez Bankası son yaptığı enflasyon raporunda tahminlerini revize etmişti. Bu tüm ekonomi çevrelerince ve yurt dışı derecelendirme şirketleri tarafından makul bir tahmin olarak değerlendirilmişti, gerçekçi bir şekilde tahmin yapıldığından bahsedilmişti.

Merkez Bankası ikinci 6 ay için enflasyon tahminleri 31.92 oranında revize etti. İlk 6 ayda yüzde 19.77'lik enflasyon çıkmış, ona rağmen emeklilerimize yüzde 25 oranında zam farkı verilmişti.

EMEKLİ MAAŞINA NE ZAMAN ZAM YAPILACAK?

Burada emeklilerimiz kısıtlı bir şekilde zam farkını alabildiler. Daha yüksek bir beklenti mevcuttu. Devletimizin aldığı sıkı bir maliye politikası ve para politikası kararları sonrası burada emekliye zam sınırlı oldu.

Ekim ayı içerisinde Meclis'in açılmasıyla birlikte emeklilere tekrardan bir zammın gündeme geleceğini düşünüyorum. Memur ve kamu işçilerine ciddi zam yapıldı. Emeklilere bu kısıtlı yapıldı."

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLUR?

Merkez Bankası'nın ikinci 6 aylık enflasyon tahmini yüzde 31.92 seviyesinde. Burada en düşük emekli maaşına yüzde 40-45'ler seviyesinde zam gelebileceğini değerlendirebiliriz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN