Minik öğrencilerden Yerli Malı Haftası bilinci! Keşkek kavruldu, tarhana çorbası pişirildi

Minik öğrencilerden Yerli Malı Haftası bilinci! Keşkek kavruldu, tarhana çorbası pişirildi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde geleneksel "Yerli Malı Haftası", Kurtuluş İlkokulu'nda düzenlenen ve yöresel tatların başrolde olduğu unutulmaz bir etkinliğe dönüştü.

Kurtuluş İlkokulu, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nı sadece bir kutlama değil, bir kültür aktarımı haline getirdi. Okul bahçesinde kurulan özel alanlarda, bölgenin tescilli lezzetleri ve şifa deposu olarak bilinen tarhana çorbası ile geleneksel keşkek kazanları kaynatıldı. Binlerce öğrenciye yapılan ikramlar sırasında uzun kuyruklar oluşurken, okul bahçesi adeta bir şenlik alanına dönüştü.

"ANNEMİN ÇORBASI KADAR GÜZEL"

Eğlenceli anların yaşandığı programda öğrenciler, yerli üretimin ülke ekonomisi için taşıdığı değeri yaşayarak öğrendi. Arkadaşlarıyla birlikte yöresel yemeklerin tadına bakan minikler, "Yerli ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğunu öğrendik. Tarhana çorbasını çok seviyoruz, tıpkı annelerimizin evde yaptığı gibi sıcacık ve lezzetli" sözleriyle mutluluklarını paylaştı.

gorsel-2025-12-16-225204467.png

KÜLTÜREL MİRAS GELECEK NESİLLERE AKTARILIYOR

Etkinliği organize eden okul yönetimi ve okul aile birliği, temel hedeflerinin çocuklara küçük yaşta tasarruf bilinci aşılamak olduğunu vurguladı. Yetkililer, Sındırgı’nın zengin mutfak kültürünü ve yöresel değerlerini korumanın ancak bu tür etkinliklerle mümkün olacağını belirterek; "Amacımız çocuklarımıza sadece yerli malı tüketmeyi değil, kendi kültürlerine sahip çıkmayı öğretmek" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN