Moto kuryelere vergi geliyor! Binlerce çalışana kötü haber: O kuryeler artık vergi ödeyecek

Moto kuryelere vergi geliyor! Binlerce çalışana kötü haber: O kuryeler artık vergi ödeyecek

Moto kuryelere de vergi geliyor! Binlerce moto kurye çalışanına kötü haber verildi! O kuryeler artık vergi ödeyecek...

Pandemi süreciyle birlikte moto kuryeler, günlük yaşamın önemli bir parçası haline geldi ve sektör hızla büyüdü. Ekonomim'in haberine göre, artan talep ve teknolojinin ilerlemesiyle binlerce kişiye istihdam sağlayan bu sektör, şimdi yeni vergi düzenlemeleriyle karşı karşıya.

MOTO KURYELERİN KAZANÇLARI VERGİLENDİRİLECEK

Moto kurye ve motosiklet yasak mı? İstanbul'da moto kurye ve motosiklet yasağı ne zaman bitecek? - Son Dakika Haberler

Şu anki sistemde, sigortalı olarak çalışan moto kuryeler vergilendirme açısından sorun teşkil etmiyor. Ancak kendi hesabına çalışan ve gelir elde eden kuryeler için durum farklı. Hükümet, bu kuryelerin kazancını vergilendirmeyi planlıyor.

TORBA YASA TASLAĞI VE YENİ VERGİ DÜZENLEMESİ

Torba yasa taslağına göre, moto kuryeler artık gelir vergisi kapsamına alınıyor. Vergilendirme usulü basitleştirilerek, belirli bir tutara kadar sadece stopaj yoluyla vergilendirilecekler. Yıllık brüt hasılatı 3 milyon lirayı aşmayan kuryeler, banka tarafından %15 oranında gelir vergisi kesintisine tabi tutulacaklar.

Yeni yıl zamları dudak uçuklattı: Moto kuryelerin aylık kazançları 100 bin TL'yi aştı! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Yeni düzenleme kapsamında, moto kuryelerin Türkiye'de bir bankada özel bir hesap açmaları ve tüm gelirlerini bu hesap üzerinden tahsil etmeleri gerekecek. Bankalar, bu hesaplara yapılan ödemelerden %15 oranında gelir vergisi tevkifatı yapacak ve vergi dairesine ödeyecekler.

NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Yeni vergi düzenlemesi, 2025 yılı başından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu düzenleme ile moto kuryeler için vergilendirme sürecinin basitleştirilmesi ve daha etkin bir denetim imkanı sağlanması amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN