MTV ödeyecekler bu detaya dikkat: Verginizi öderken paranızdan olmayın! Binlerce liranız boşa gidebilir

MTV ödeyecekler bu detaya dikkat: Verginizi öderken paranızdan olmayın! Binlerce liranız boşa gidebilir

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksiti 1 Temmuz 2023 günü itibarıyla ödenmeye başlandı. Yetkililer, MTV ve trafik para cezasını yatıracak vatandaşlara hayati uyarıda bulundu. İşte, MTV öderken paranızı kaptırmamak için dikkat edilmesi gerekenler...

Bütün araç sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksiti için ödemek vakit geldi. Vergisini veya trafik cezasını ödeyecek vatandaşların ise dikkat etmesi gerekenlerin başında sahte internet siteleri üzerinden yapılan dolandırıcılık olayları geliyor.

SAHTE İNTERNET SİTESİ UYARISI

Kamuson Haber'den Canan İspir'in haberine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet sitesinde bulunan açıklamada bu konuya dikkat çekildi. Vatandaşlar sahte internet sitelerine karşı uyarılarak şöyle denildi:

"Başkanlığımız tarafından elektronik ortamda sunulan hizmetlerin yer aldığı İnteraktif Vergi Dairesi'nin logosu ve ekran görüntüleri kullanılarak özellikle Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Trafik Para Cezası (TPC) ödeme işlemlerine ilişkin sahte internet siteleri oluşturulduğu tespit edilmiştir. Bu tür sahte internet siteleri ile mükelleflerin kredi kartı, şahsi bilgileri vb. usulsüz bir şekilde ele geçirilmeye çalışılmaktadır.

İNTERNET SİTESİ ADRESİNİ KONTROL EDİN

Mükelleflerimizin sahte internet siteleri nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için, Başkanlığımız ile ilgili her türlü işlemlerinin (MTV ve TPC ödeme vb.) tarayıcıya www.gib.gov.tr yazılarak yapılmasına, ödeme işlemlerinin de Başkanlığımız resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya tarayıcıya anlaşmalı bankanın internet sitesi adresinin yazılarak yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırız.

Konuyla ilgili hak kayıplarının önlenmesi için mağduriyet ve şikayetlerin şahsi olarak adli makamlara iletilmesi gerekmektedir."

MTV ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

İnteraktif Vergi Dairesi'nin ivd.gib.gov.tr internet sitesi ve Dijital Ödeme Noktasında 'Hızlı Ödeme' bölümünde yer alan MTV Ödeme alanına şifre girişi yapmadan; plaka, TC Kimlik Numarası ile 'Tescil Tarihi' veya 'Sahiplik Belge Tarihi' bilgilerinden birini girerek MTV borçlarını görüntüleyebilir ve ödeyebilirsiniz.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizi;

* İnteraktif Vergi Dairesi'nden veya mobil uygulamasından (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) 02.00-23.45 saatleri arasında anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile,

* Vergi tahsiline yetkili bankalar aracılığıyla,

* Vergi dairesi vezneleri aracılığıyla,

* PTT şubelerine yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya www.gib.gov.tr adresi ya da bankaların resmi internet adresleri yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN