"Yürekten inanıyoruz" dedi milyonlarca emekliye müjdeyi verdi! Emeklilere seyyanen zam müjdesi

"Yürekten inanıyoruz" dedi milyonlarca emekliye müjdeyi verdi! Emeklilere seyyanen zam müjdesi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin emekli maaşına yönelik yaptığı açıklamaların üzerine BBP lideri Mustafa Destici'den de maaş artışları ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Zamların kök ücrete değil mevcut maaşa yansıtılması önerildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Devlet Bahçeli, emekli maaşlarına yapılan zam oranının kabul bulmadığını ifade etti. Açık ve samimi teklifi memur maaşlarına ilave planlaması doğrultusunda 8.077 TL'lik seyyanen artışın kök ücreti ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılmasının beklendiğini belirtti. Devlet Bahçeli'nin çıkışı dikkat çekerken Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici maaşlarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

EMEKLİLERE ÖDETİLEMEZ

Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı doğrultusunda dünya ülkeleri ile beraber Türkiye ekonomisine de kritik bir süreçten geçtiğini aktardı. Enflasyon ve hayat pahalılığının yanı sıra emeklilik sürecinin işleyişi ile birlikte çalışan emekli oranının da sürdürülebilir bir sosyal güvenlik yapısında olması gerektiğini aktardı. Bu durumun en büyük problem kaynağı olduğunu ifade eden Destici, "Ancak geçmişte, politik gerekçelerle yapılan yanlışların faturasının tümünü çalışanlarımıza, özelikle emeklilerimize ödetemeyiz." şeklinde konuştu.

mustafa-destici.jpg
EMEKLİ MAAŞLARI YENİDEN DÜZENLENMELİ

Memur maaşlarına yapılan zamların olumlu bir şekilde karşılandığını ifade eden Destici, emeklilere yapılan artışların beklenilen düzeyin altında kaldığını söyledi. Memur maaşlarına yapılan iyileştirmenin emeklilerin maaşına da yansıtılmasını talep eden Destici, TBMM'de devam eden torba kanunu teklifi görüşmelerinin detayını da anlattı. Teklifin yasalaşmadığını aktaran Destici, "Verilecek bir önergeyle, hatta ortak önergeyle emekli maaşlarıyla ilgili artışlarda istenildiği gibi bir düzenleme çok rahatlıkla yapılabilir." ifadelerini kullandı.

para.jpg

Destici, enflasyon farkının emeklilerin verilen zam rakamlarının kök maaş üzerinden değil esas maaş üzerinden alması gerektiğini vurguladı. Yani emeklilerin 7.500 TL alması durumunda %20 enflasyon farkının ilave edilmesi ile birlikte memur maaşlarına yapılan seyyanen zam doğrultusunda 8.077 TL’nin maaşları eklenmesi gerektiğini aktardı. Bu ödemeler doğrultusu da emeklilerin rahat bir nefes alacağının altını çizen Destici, "Emeklilerimizin hayat şartlarına ezdirilmeyeceği, hayatlarını idame ettirebilecekleri, devletle aralarındaki güvenin zedelenmeyeceği bir çözüm bulunacağına da yürekten inanıyoruz." ifadelerini aktardı. En düşük emekli maaşının asgari ücret üzerinde olması gerektiğini işaret eden Destici, tekliflerin kabul edilmesi durumunda emeklilerin bunun çok üzerinde bir maaşa ulaşacağını belirtti.

para-para.jpg

İSVEÇ'İN BAŞVURUSUNU DEĞERLENDİRDİ


İsveç'in NATO'ya üyelik başvuru süreci ve Türkiye'nin takındığı tavır hakkında açıklamalarda bulunan Mustafa Destici, Finlandiya'nın terörle mücadele konusunda Türkiye'yi tatmin eden adımlar attığını ifade etti. İsveç'in ise Türkiye'nin hassasiyetini anlamak istemediğini belirten Destici, somut adımlar atmadığını söyledi.

mustafa-destici-1.jpg​​​​​​​
Türkiye'nin uzun yıllardır uğraştı terör örgütüne karşı mücadelelerin devam ettiğini aktaran Destici, ATO şemsiyesi altına girmek ve güvenlik duvarını güçlendirmek isteyen İsveç'in Türkiye'ye yönelik politikalarında herhangi bir değişiklik yapmadığını ifade etti. İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye'ye karşı takındığı tavır hakkında açıklama yapan Destici, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:


"İsveç'in Türkiye'ye yönelik bugünkü tavrı, bugünkü politikaları, bugünkü düşmanlığı değişmeden, ne Cumhurbaşkanı'mız İsveç'in NATO'ya üyeliğini Meclis'e sevk etmelidir ne de Türkiye Büyük Millet Meclisi onaylamalıdır. Yani, Cumhurbaşkanı'mız sevk etmemelidir, sevk ederse de TBMM bu haliyle asla ve kata İsveç'in NATO üyeliğine geçit vermemelidir, onay vermemelidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN