Mustafa Elitaş'tan Pekcan açıklaması: 'Benim eşim bakan, vermiyorum' demek doğru olmazdı

Mustafa Elitaş'tan Pekcan açıklaması: 'Benim eşim bakan, vermiyorum' demek doğru olmazdı

AK Partili Elitaş, dezenfektan skandalının ardından görevden alınan Pekcan’a ilişkin 15 Temmuz gecesi bazı akaryakıt istasyonlarının akaryakıt satışını durdurduklarını belirterek, “İmkanı olup da kamuya ya da ihtiyacı olanlara vermemek, ‘kusura bakmayın benim eşim bakan, vermiyorum’ demek ne kadar doğru olurdu. Onu değerlendirmek gerekir” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, eşine ait firmadan bakanlığa dezenfektan aldığı ortaya çıkınca görevden alınan Ruhsar Pekcan hakkında Meclis Soruşturması açılması için bayramdan sonra önerge vereceklerini duyurmuştu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında CHP’nin önergesi hakkında partilerinin tavrının ne olacağına ilişkin soruyu cevapladı.

“Şu anda önerge verilmedi. Verildiğinde içeriğine bakarız, yetkili kurullarımızda değerlendiririz. Bu çerçevede bir kanaatimizi oluştururuz” diyen Elitaş, Ruhsar Pekcan’ın bu konuda bir açıklama yaptığını ancak Pekcan’ın bakanlığına alındığını açıkladığı rakamla CHP’nin iddia ettiği rakam arasında 20 kat fark olduğunu söyledi. 

Elitaş, “Etik olarak değerlendirilebilir mi? Değerlendirilebilir” dedi. 

Mustafa Elitaş, Ticaret Bakanlığı’na Ruhsar Pekcan’ın kocasına ait şirketten dezenfektan satılmasına dair şunları söyledi: 

“Ticari kurallar çerçevesinde ve o günkü zor şartlar altında, alkolün bulunamadığı ir dönemde insanların dezenfektana büyük bir ihtiyaç duyduğu dönemde – ki çok iyi biliyorum normal zamandaki 3-4 lira olan alkol fiyatları 25 liraya kadar çıktığı bir dönemde- fiyatları o günkü şartlarda değerlendirebilmek lazım”  

“’EŞİM BAKAN VERMİYORUM’ DEMEK NE KADAR DOĞRU OLURDU?” 

15 Temmuz gecesi bazı akaryakıt istasyonlarının akaryakıt satışını durdurduklarını belirten Elitaş, “İmkanı olup da kamuya ya da ihtiyacı olanlara vermemek, kamunun ya da ilgililerin ihtiyaç duyduğu bir dönemde elinizde varken ‘kusura bakmayın benim eşim bakan, vermiyorum’ demek ne kadar doğru olurdu. Onu değerlendirmek gerekir” dedi. 

“LİNÇ EDİLMEYE ÇALIŞILMASINI DOĞRU BULMUYORUM” 

Elitaş, CHP’nin Yüce Divan’a göndermek için soruşturma komisyonu önergesi vermesi hakkında, “Bir bakan hanımefendinin bakanlığı bıraktığı günden bir kaç gün önce böylesin bir doğru olmadığına inandığım bir şekilde saldırıya uğratılmasını da, linç edilmeye çalışılmasını da doğru bulmadığını söylemek istiyorum” dedi. 

NE YAŞANDI? 

Nanoksia Biyoteknoloji’nin bakanlığa, dezenfektan sattığının ortaya çıkmasının ardından Pekcan görevden alınmıştı. Satışın piyasadaki firmalara göre ‘uygun’ yapıldığı iddiası belgelerle yalanlanmıştı. Nanoksia firmasının ürettiği dezenfektanların bayiliğini yapan Pekcan’ın başdanışmanı Cihat Alagöz’ün şirketinin pandemiden sonra kurulduğu ortaya çıkmıştı. Son olarak Pekcan için 2016’da gümrük çalışanlarına “hakkında müteyakkız olunması” uyarısında bulunulduğu belirtilmişti. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (49)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
49 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN