NATO, Ukrayna Komisyonu ile görüşecek

NATO, Ukrayna Komisyonu ile görüşecek

NATO-Ukrayna Komisyonu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in başkanlığında yarın toplanacak. NATO üyesi ülkelerin büyükelçilerinin katılacağı toplantıda, Ukrayna'daki gelişmeler ve Kahovka Barajı'nın vurulması ele alınacak.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in başkanlığındaki toplantıya, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, video konferans yöntemiyle bağlanacak.

JENS STOLTENBERG DUYURDU

Stoltenberg, sosyal medyadaki açıklamasında, Kuleba ile barajın vurulmasını konuştuğunu, barajın yıkılması nedeniyle binlerce kişinin yerinden olduğunu ve Ukrayna'nın bir çevre felaketiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Ukrayna'nın güneyindeki Herson bölgesinde Rusların kontrol ettiği Kahovka Barajı ve hidroelektrik santralinin dün bombalarla vurulduğu duyurulmuştu. Bölgenin, su baskını nedeniyle büyük bir çevre felaketiyle karşı karşıya olduğu açıklanmıştı. Ukrayna ve Rusya, barajın vurulması konusunda birbirlerini suçlayan açıklamalar yapmıştı.

basliksiz-1.jpg
Bombalanan baraj

TAHLİYE SÜRECİ DEVAM EDİYOR

7 Haziran saat 17.14 itibariyle siviller bölgeden çıkarılmaya devam ediyor. Ukrayna'da Kahovka Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) vurulmasının ardından bölgede meydana gelen su baskını nedeni ile tahliye edilen bazı siviller ülkenin çeşitli bölgelerine trenlerle gönderiliyor.

nsdfk.jpg

Ukrayna ordusu ile İçişleri Bakanlığı ve gönüllü vatandaşlardan oluşan ekiplerin ortak çalışmalarıyla tehlikeli yerlerden çıkan insanlar Herson'dan Mikolayıv kentine, daha sonra da Lviv'e kadar trenlerle ulaşabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN