Nijerya'dan Türkiye'ye yolcu yasağı: Vaka sayısını artırabilir

Nijerya'dan Türkiye'ye yolcu yasağı: Vaka sayısını artırabilir

Nijerya; Türkiye, Hindistan ve Brezilya'dan gelen yolcular için yeni bir karar aldığını açıkladı. Kovid-19 önlemleri kapsamında alınan karara göre bu ülkelerden gelen yolcular ülkeye alınmayacak. Kararın başka ülkelerden gelen Kovid-19 vakalarının ülkede vakaları artırma riskini azaltmak adına alındığı açıklandı.

Dünya genelinde artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle birçok ülke kısıtlama kararları alırken aşılamada hızlı yol alan ülkeler ise normalleşme adımları atmaya başladı. Türkiye de kısa süren kademeli normalleşme sonrası artan vaka sayıları nedeniyle önce kısıtlama kararları aldı daha sonra ise vaka sayılarının istenen orana düşmemesi nedeniyle geçtiğimiz perşembe günü tam kapanma uygulamasına geçti.

Aşılamaların devam ettiği Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre birinci ve ikinci doz aşı sayısı toplamda 23 milyon 9 bin 596 oldu. Vefat sayısı ise son 24 saatte 373 kişinin hayatını kaybetmesiyle birlikte toplamda 40 bin 504'e ulaştı. Vaka sayısı ise toplamda 4 milyon 849 bin 408'e yükseldi. 

turkiye.jpg

NİJERYA'DAN TÜRKİYE'YE YOLCU YASAĞI

Birçok ülke vaka saylarına göre koronavirüs önlemleri kapsamında seyahat kısıtlamalarına giderken Nijerya da yeni bir seyahat kararı aldı. Alınan karara göre Nijerya, Türkiye'den gelen yolcuların ülkeye girişini yasakladı. Aynı karar, Türkiye'yle birlikte Hindistan ve Brezilya için de geçerli oldu.

Nijerya tarafından yapılan açıklamada transit yolcuların bu karardan etkilenmeyeceği belirtildi ve Nijerya'ya başka ülkelerden gelen Kovid-19 vakalarının ülkede vakaları artırma riskini azaltmak adına bu önleyici adımların gerekli görüldüğü kaydedildi.

Yasak kararı alınan ülkelerden geçtiğimiz 14 gün içinde gelen Nijerya vatandaşlarının ise ülkeye girişlerinde hükümet tarafından belirlenen bir tesiste bir hafta karantina uygulamasına tabi olacakları açıklandı. Ayrıca ülkeye gelen tüm yolculardan son 72 saatte alınmış olan negatif Kovid-19 test sonucu isteniyor.

NE OLMUŞTU?

Karar alınan ülkelerden biri olan Hindistan dünyada salgından en fazla etkilenen ülkelerden biri ve vaka sayıları rekor üstüne rekor kırıyor. Ülkede en son açıklanan günlük vaka sayısı 400 bini geçti. Sağlık sistemi durma noktasında olan Hindistan'da toplam vaka sayısı 19 milyonu aşarak 19 milyon 164 bin 969'a yükseldi. Toplam can kaybı sayısı da 211 bin 853'e ulaştı.

hindistan.jpg

Karara dahil olan diğer bir ülke olan Brezilya dünyada Kovid-19 nedeniyle en fazla can kaybının meydana geldiği ikinci ülke. Burada ise son verilere göre vaka sayısı 14 milyon 665 bine ulaşırken, ülkede 400 binden fazla kişi de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

brezilya.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN