Nişantaşı Üniversitesi'nde araştırma görevlileri işten çıkartıldı

Nişantaşı Üniversitesi'nde aralarında Arş. Gör. Ezgi Sanıyar'ın da bulunduğu 20 kişi işten çıkartıldı. İşten çıkarma gerekçesi olarak 'performans yetersizliği' sebebini gösterirken Rektör yardımcısı Mehmet Ünal ise alkışlarla protesto edilmesinin ardından araştırma görevlilerinin üzerine yürüdü.

Nişantaşı Üniversitesi'nde aralarında eşit işe eşit ücret talebiyle dilekçe verenlerin dahil olduğu 20 kişilik araştırma görevlisi grubu işten çıkartıldı.

"PERFORMANS YETERSİZLİĞİ"

Performans yetersizliği ile işten çıkartılan 20 araştırma görevlisinin yanı sıra işten çıkartılan araştırma görevlilerinin sayısının ilerleyen günlerde artması bekleniyor. Öte yandan işten işten çıkartılan Nişantaşı Üniversitesi Araştırma Görevlileri sosyal medyadan seslerini duyurmaya karar vermişti ve bu bağlamda gazetelere demeçler vermeye başlamışlardı.

"60 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİNİN DAHA İŞTEN ÇIKARILABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Üniversitenin verilen demeçlerin ardından baskıyı arttırdığı öğrenilirken seslerini duyurmaya çalışan araştırma görevlileri, "Hepimiz ne zaman insan kaynaklarına çağrılacağız diye bekliyoruz. İp üstündeyiz ne olacağını bilmiyoruz.

Aramızda eşit ücret için okul yönetimine dilekçe verenler de var. 60 araştırma görevlisinin çıkarılabileceğini düşünüyoruz. Kod 22'den çıkarıldınız ama ya bu parayı kabul edersin ya da tazminat vermeyiz" denildiği ise şuan için ulaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

"REKTÖR YARDIMCISI GÖREVLİLERİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ"

İşten çıkarma gelişmelerinin başlamasının ardından toplanan araştırma görevlileri, Rektör yardımcısı Mehmet Ünal'ı kalabalığın yanından geçişi sırasında alkışlarla protesto etti. Ünal bu protestonun ardından araştırma görevlilerinin üzerine doğru yürüdü ve bağırmaya başladı.

Ünal'ın bu tepkisi üzerine ise bir araştırma görevlisi, "Tutumunuzu da gördüler, üslubunuzu da gördüler. Bu mu eğitim!" diyerek Ünal'a tepki gösterdi. Rektör yardımcısı Ünal ise "Eğitim bu!" diye bağırarak araştırma görevlilerine yanıt verdi.

O anlar ise işte böyle kaydedildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir