Normalleşme kararlarının Pazartesi açıklanmasına Davutoğlu'ndan tepki

Normalleşme kararlarının Pazartesi açıklanmasına Davutoğlu'ndan tepki

Tam kapanma uygulamasının sonra ereceği Pazartesi günü, yeni normalleşme adımlarının atılması bekleniyor. Kademeli normalleşmenin nasıl olacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmazken esnaf ve siyasetçiler kararların pazartesi günü duyurulmasına tepkili. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu da bu duruma "Plansız, programsız ülke yönetilemez!" diyerek tepki gösterdi.

Artan koronavirüs vakaları (Kovid-19) nedeniyle 29 Nisan'da uygulamaya koyulan 'tam kapanma' 17 Mayıs'ta sona erecek. Kademeli normalleşmeye geçileceği konuşulsa da henüz net bir açıklama yapılmadı. Normalleşmenin nasıl başlayacağı ise vatandaşların kafasında soru işaretleri yarattı.

Esnaf da normalleşmenin nasıl olacağı konusunda Pazartesiyi beklemeden açıklama yapılmasını istiyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken bugün paylaştığı mesajında "Tüm sektörlerde endişeli bekleyişe bir son verilmelidir. Belirsiz bekleyiş esnafımızı tedirgin etmektedir" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

Davutoğlu, yeni normalleşme kararlarının açıklanması için Pazartesi gününün beklenmesine tepki gösterdi ve "Plansız, programsız ülke yönetilmez" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun paylaşımında yer verdiği ifadeler şu şekilde:

"Yeni normalleşme kararlarını açıklamak için neden pazartesi gününü bekliyorsunuz? 

Sizin göreviniz millete hizmet mi, millete eziyet mi? Eğitim ne olacak? Dükkanlar, restoranlar açılacak mı? Neresi kapalı, neresi açık olacak? 

Plansız, programsız ülke yönetilemez!"

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN