11 ilde okullar tatil edildi! Yüzbinlerce öğrenciye iyi bazı velilere kötü haber: Son dakika olarak duyuruldu

11 ilde okullar tatil edildi! Yüzbinlerce öğrenciye iyi bazı velilere kötü haber: Son dakika olarak duyuruldu

Yoğun kar yağışı nedeniyle Türkiye'nin pek çok noktasında hayat olumsuz yönde etkilenirken bu durumdan eğitim-öğretim sistemi de etkilendi. Ülke genelinde pek çok kentte eğitime ara verildi. Bu durum yüzbinlerce öğrencinin sevinmesine neden olurken, çalışan anne ve babaları çocukları bırakacak yer telaşına itti.

Kar yağışı, özellikle kış aylarında ülkemizde sıklıkla yaşanan bir doğa olayıdır. Ancak, şiddetli kar yağışı eğitime engel olabilecek kadar ciddi bir sorun haline gelebilir. Yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesi, öğrencilerin güvenliğini sağlamak için alınan bir tedbirdir. Bu karar, genellikle yerel yönetimler tarafından alınır ve kar yağışının yoğunluğuna ve öğrencilerin ulaşım koşullarına bağlı olarak değişebilir.

EĞİTİMDE KAR ENGELİNİ AŞMAK

Eğitimde kar yağışı, özellikle okulların uzun süre tatil edilmesi durumunda öğrencilerin eğitimlerini etkileyebilir. Ancak, teknolojinin gelişmesiyle birlikte, eğitim artık sadece okullarda değil, internet aracılığıyla da verilebilmektedir. Bu sayede öğrenciler, okulların tatil edilmesi durumunda bile evlerinde eğitimlerine devam edebilirler.

YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE OKULLARIN TATİL EDİLMESİ

Erzincan, Nevşehir, Manisa Turgutlu, Sivas, Yozgat, Gümüşhane, Bayburt ve Muş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Mart 2023'te eğitime bir gün ara verildi. Kar yağışının yoğunluğu, öğrencilerin güvenliğini sağlamak için alınan bir tedbir olarak görüldü. Okulların tatil edilmesiyle birlikte, öğrenciler evde kalarak güvenli bir şekilde kar yağışını izleyebilecekler.

okullarda-kar-tatili.jpg

KARAYOLLARINDA DİKKATLİ OLUNMALI

Kar yağışı, sadece okulları etkilemekle kalmaz, aynı zamanda karayollarını da olumsuz etkiler. Kar yağışının yoğun olduğu dönemlerde, sürücülerin dikkatli olması ve güvenli sürüş koşullarına uyması oldukça önem arz etmekte.

OKULLARIN TATİL OLDUĞU İL VE İLÇELER

Bugün, 30 Mart 2023 tarihinde Erzincan, Nevşehir, Manisa, Sivas, Yozgat, Gümüşhane, Bayburt, Muş, Ordu ve Samsun'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Manisa'nın Turgutlu ilçesinde okullar tatil edildi. Ordu'nun İkizce, Mesudiye, Çaybaşı, Korgan, Gölköy, Gürgentepe, Akkuş ilçelerinde eğitime ara verildi. Samsun'un ise Salıpazarı ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. Okullar, öğrencilerin ve personelin güvenliği açısından kapalı olacak. Yetkililer, öğrencilerin ve velilerin bu duruma dikkat etmelerini ve güvenli bir şekilde evlerinde kalmalarını tavsiye ediyor. Herkesin kar yağışına karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN