O marketin başını hileli tabelası yaktı! Bakanlık harekete geçti: Bunu yapanlar yüz binlerce lira ceza ödeyecek!

O marketin başını hileli tabelası yaktı! Bakanlık harekete geçti: Bunu yapanlar yüz binlerce lira ceza ödeyecek!

Et ve Süt Kurumu unvanı ve logosunu taklit edenler yandı. Ticaret Bakanlığı yeni çalışmaları kapsamında Et ve Süt Kurumunu taklit eden işletmelere yönelik yeni çalışmalar başlattı. İşletmelere idari para cezası ve reklam durdurma cezası uygulanacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Günümüzde pek çok işin hileli yöntemleri aranırken bakanlık duruma el attı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında hem basına yansıyan haberler hem de bakanlığa ulaşan başvurular kapsamında yeni çalışmalar yapıldığı belirtildi. Türkiye'de faaliyet gösteren bazı kasap işletmelerinin ‘Et Balık Kasabı', 'Et Balık K.', 'Et Balık İl/İlçe Adı' ile Et ve Süt Kurumu’nu taklit ettiği tespit edildi. Bakanlık tarafından belirlenen işletmelere yüksek tutarlardı ceza uygulanacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

BAKANLIKTAN YÜKSEK CEZALAR

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada "Son dönemde gerek basına yansıyan haberlerde gerekse de bakanlığımıza ulaşan başvurularda ülkemizde faaliyet gösteren bazı kasap işletmelerinin 'Et Balık Kasabı', 'Et Balık K.', 'Et Balık İl/İlçe Adı' gibi isimlerle iktisadi devlet teşekkülü olan Et ve Süt Kurumu; toplum nezdinde bilinen eski adıyla 'Et ve Balık Kurumu'nun unvanını ve logosunu taklit eder nitelikte isim ve tanıtım görselleriyle faaliyet gösterdiğinden bahsedilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

et-ve-sut-kurumu.jpg
Bakanlık bünyesinde bulunan Reklam Kurulu, söz konusu işletmelerde inceleme ve yapılacağını belirtti. Et ve Süt Kurumu itibarından haksız yararlanan işletmelerin tüketici güvenliği ile oynadığı ve bu nedenle tüketicinin tecrübe ve bilgi eksiklerini istismar ettiği ifade edildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında İşletmeleri idari para cezası kesileceği belirtilirken reklam durdurma cezalarının da devrede olduğu aktarıldı.

YANILTANLAR FENA HALDE YANILACAK

Bakanlık konu hakkında inceleme ve araştırma yapılacağını belirtirken Türkiye'deki çeşitli illerde benzer isim ve logoların faaliyette olduğu belirlendi. Bu kapsamda 81 ilde bulunan Ticaret İl Müdürlüklerinin konu hakkında araştırma başlattığı aktarıldı. İl mülki idare sınırları içerisinde mezkur duruma ilişkin inceleme ve denetimlerin gerçekleştirilmesi talimatı verilirken, tüketicinin güvenini kötüye kullanan işletmelere de ceza uygulanacağı duyuruldu.


ticaret-bakanligi.jpg
Ticaret İl müdürlükleri ile birlikte bulundukları il ve ilçedeki ekiplerin hali hazırda gerçekleştirilen denetimler ile birlikte tüketicinin güvenini istismar eden ve görsellerle satış ve tanıtım faaliyeti gerçekleştiren 29 işletmeye ceza kesildiği vurgulandı. Reklam Kurulu, Nisan ayında yapılacak toplantıda bu kurumlar için karara varacak. Tüketiciyi aldatmaya yönelik yapılan yanıltıcı kampanyalar ve reklamlar Bakanlığın gündeminde yer alırken gerekli çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. İllerden gelen şikayet başvuruları ve denetim tutanakları göz önüne alınırken basına ve sosyal medyayı yansıyan benzer faaliyetler de inceleme altına alınıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN